Charles Aznavour, een in Parijs geboren zoon van Armeense migranten, verwierf zijn eerste bekendheid eind jaren veertig van de vorige eeuw via de al even legendarische Edith Piaf, die jarenlang zijn mentor zou zijn.

Zijn grootste hits scoorde hij in de jaren zestig en zeventig met onder meer "Les Comédiens", "Hier Encore", "La Bohème" en "Emmenez-Moi".

Verschillende nummers bereikten ook een Engelstalig publiek, dankzij vertalingen die gebracht werden door grote namen als Bing Crosby en Shirley Bassey. Aznavour bracht zelf ook enkele Engelstalige nummers uit, waarvan vooral "She" een succes was.

Ondanks zijn gezegende leeftijd blijft Aznavour toeren. Ook in 2014 stond hij nog in een uitverkochte Lotto Arena met een erg gesmaakt concert. "Het enige wat ik enorm jammer vond, was dat er blijkbaar héél veel mensen niet meer aan tickets waren geraakt", laat Aznavour daarover weten.

"Bij de organisatie, maar ook via mijn website en Facebook, stroomden de mails en berichten binnen van ontgoochelde fans die vroegen of er nog een extra concert kwam in Antwerpen. Gedurende heel mijn carrière heb ik geluisterd naar mijn fans en getracht hen niet teleur te stellen, en ik ben niet van plan om daar nu nog mee te beginnen."

De show van zondag 4 december is nog niet uitverkocht. Er zijn nog tickets beschikbaar vanaf 59 euro per persoon. (Belga)

Belga
© Belga
Charles Aznavour, een in Parijs geboren zoon van Armeense migranten, verwierf zijn eerste bekendheid eind jaren veertig van de vorige eeuw via de al even legendarische Edith Piaf, die jarenlang zijn mentor zou zijn. Zijn grootste hits scoorde hij in de jaren zestig en zeventig met onder meer "Les Comédiens", "Hier Encore", "La Bohème" en "Emmenez-Moi". Verschillende nummers bereikten ook een Engelstalig publiek, dankzij vertalingen die gebracht werden door grote namen als Bing Crosby en Shirley Bassey. Aznavour bracht zelf ook enkele Engelstalige nummers uit, waarvan vooral "She" een succes was. Ondanks zijn gezegende leeftijd blijft Aznavour toeren. Ook in 2014 stond hij nog in een uitverkochte Lotto Arena met een erg gesmaakt concert. "Het enige wat ik enorm jammer vond, was dat er blijkbaar héél veel mensen niet meer aan tickets waren geraakt", laat Aznavour daarover weten. "Bij de organisatie, maar ook via mijn website en Facebook, stroomden de mails en berichten binnen van ontgoochelde fans die vroegen of er nog een extra concert kwam in Antwerpen. Gedurende heel mijn carrière heb ik geluisterd naar mijn fans en getracht hen niet teleur te stellen, en ik ben niet van plan om daar nu nog mee te beginnen." De show van zondag 4 december is nog niet uitverkocht. Er zijn nog tickets beschikbaar vanaf 59 euro per persoon. (Belga)