De eerste reeks reissues komt meteen op 16 september uit. Het gaat om negen vroege platen van King, die hij in de jaren 50 en 60 opnam op zijn eerste label Crown Records. Veel nummers op die platen zijn decennialang niet meer te koop geweest.

Twee dagen later, op 18 september, volgt opnieuw een re-release van Kings werk. Deze keer verschijnen twee legendarische livealbums Live at the Regal (1965) en Live in Cook County Jail (1971). Je zult die vanaf dan ook digitaal kunnen kopen. Op 9 oktober is het de beurt aan Deuces Wild (1997), een album uit 1997 waarin B.B. King duetten zingt met allerlei grote namen, zoals The Rolling Stones, Van Morrison, Eric Clapton en D'Angelo. Het zal de eerste keer zijn dat dat album op vinyl verschijnt.

Op 6 november verschijnt ten slotte Ladies and Gentlemen... Mr B.B. King. Op de dubbel-LP vind je een selectie uit de tiendelige verzamel-cd-box die eerder al uitkwam. Hieronder kun je al een filmpje bekijken over hoe het vinyl werd geknipt en gemasterd. (JVL)

De eerste reeks reissues komt meteen op 16 september uit. Het gaat om negen vroege platen van King, die hij in de jaren 50 en 60 opnam op zijn eerste label Crown Records. Veel nummers op die platen zijn decennialang niet meer te koop geweest. Twee dagen later, op 18 september, volgt opnieuw een re-release van Kings werk. Deze keer verschijnen twee legendarische livealbums Live at the Regal (1965) en Live in Cook County Jail (1971). Je zult die vanaf dan ook digitaal kunnen kopen. Op 9 oktober is het de beurt aan Deuces Wild (1997), een album uit 1997 waarin B.B. King duetten zingt met allerlei grote namen, zoals The Rolling Stones, Van Morrison, Eric Clapton en D'Angelo. Het zal de eerste keer zijn dat dat album op vinyl verschijnt. Op 6 november verschijnt ten slotte Ladies and Gentlemen... Mr B.B. King. Op de dubbel-LP vind je een selectie uit de tiendelige verzamel-cd-box die eerder al uitkwam. Hieronder kun je al een filmpje bekijken over hoe het vinyl werd geknipt en gemasterd. (JVL)