De 60-jarige Murray werd in 2011 schuldig bevonden aan onvrijwillige doodslag. Een jury oordeelde toen dat Michael Jackson door zijn nalatigheid was gestorven aan een overdosis van het verdovingsmiddel propofol. Wegens een cellentekort in de staat Californië worden gevangenisstraffen er dikwijls gehalveerd.

Lijfarts

De hartspecialist Murray werkte in 2009 als lijfarts voor Michael Jackson. Hij schreef hem in die periode een krachtig narcosemiddel voor, dat de popzanger gebruikte als een medicijn tegen slapeloosheid. Sinds de veroordeling is Murray ook geschorst als arts. Hij wil die beslissing nu aanvechten bij het hof van beroep. (YD)

De 60-jarige Murray werd in 2011 schuldig bevonden aan onvrijwillige doodslag. Een jury oordeelde toen dat Michael Jackson door zijn nalatigheid was gestorven aan een overdosis van het verdovingsmiddel propofol. Wegens een cellentekort in de staat Californië worden gevangenisstraffen er dikwijls gehalveerd. Lijfarts De hartspecialist Murray werkte in 2009 als lijfarts voor Michael Jackson. Hij schreef hem in die periode een krachtig narcosemiddel voor, dat de popzanger gebruikte als een medicijn tegen slapeloosheid. Sinds de veroordeling is Murray ook geschorst als arts. Hij wil die beslissing nu aanvechten bij het hof van beroep. (YD)