Voor het eerst in zes jaar gaan Pete Doherty, Carl Barat, John Hassall en Gary Powell van de Britse band The Libertines nog eens samen optreden. 'We brengen de band terug samen om de songs te spelen die het publiek wil horen,' verklaarde de band in een interview met het Britse muziektijdschrift NME. De groep zal op vrijdag 27 augustus in Leeds en op 28 augustus in Reading optreden net voor headliner Arcade Fire.

The Libertines brachten slechts twee platen uit: Up The Bracket (2002) en The Libertines (2004), maar verwierven door de legendarische liveoptredens al snel een cultstatus. Later werd de band door de drugsexcessen van Pete Doherty en zijn relatie met topmodel Kate Moss ook bij het grote publiek bekend.

De Britse band kwam door de aanhoudende verslavingsproblemen van Doherty echter zwaar onder druk te staan. In 2004 hield de groep op te bestaan nadat Doherty in het appartement van Carl Barat inbrak en de twee gitaristen met elkaar in onmin geraakten. Doherty ging verder met Babyshambles en bracht vorig jaar zijn eerste soloplaat uit, Barat richtte Dirty Pretty Things op en bracht met die band twee platen uit.

Of The Libertines na de twee concerten nog meer samen zullen optreden is op dit moment niet duidelijk.

Het interview met NME:

Freek Lauwers

Voor het eerst in zes jaar gaan Pete Doherty, Carl Barat, John Hassall en Gary Powell van de Britse band The Libertines nog eens samen optreden. 'We brengen de band terug samen om de songs te spelen die het publiek wil horen,' verklaarde de band in een interview met het Britse muziektijdschrift NME. De groep zal op vrijdag 27 augustus in Leeds en op 28 augustus in Reading optreden net voor headliner Arcade Fire. The Libertines brachten slechts twee platen uit: Up The Bracket (2002) en The Libertines (2004), maar verwierven door de legendarische liveoptredens al snel een cultstatus. Later werd de band door de drugsexcessen van Pete Doherty en zijn relatie met topmodel Kate Moss ook bij het grote publiek bekend. De Britse band kwam door de aanhoudende verslavingsproblemen van Doherty echter zwaar onder druk te staan. In 2004 hield de groep op te bestaan nadat Doherty in het appartement van Carl Barat inbrak en de twee gitaristen met elkaar in onmin geraakten. Doherty ging verder met Babyshambles en bracht vorig jaar zijn eerste soloplaat uit, Barat richtte Dirty Pretty Things op en bracht met die band twee platen uit. Of The Libertines na de twee concerten nog meer samen zullen optreden is op dit moment niet duidelijk. Het interview met NME:Freek Lauwers