Mark Lanegan, de prins van de Amerikaanse indiescene, komt deze zomer opnieuw naar België. Naar M-idzomer om precies te zijn, het eigenzinnige muziek- en cultuurfestival van Het Depot en M - Museum Leuven. Op zaterdag 30 juli palmt hij de museumtuin van M in. Met deze eerste naam geeft M-idzomer de aftrap voor zijn zevende editie.

Mark Lanegan is een monument, zijn gruizige bariton is uniek in de rockscene. Hij speelde in verschillende bands, waaronder Screaming Trees, Queens of the Stone Age, The Gutter Twins, of solo met Isobel Campbell, maar op M-idzomer staat hij er opnieuw met zijn eigen Mark Lanegan Band die hoofdzakelijk uit Belgen bestaat (bassist Fred 'Lyenn' Jacques, drummer Jean- Philippe De Gheest, keyboard-speler Aldo Struyf).

M-idzomer loopt dit jaar van donderdag 28 juli tot en met zondag 31 juli. In het museum staat er verder een multidisciplinair programma klaar met expo, dans, performance en woord.

Daarna trekt Lanegan naar het Moods!-festival, dat plaatsvindt in de unieke Brugse binnenstad, waar hij ook de eerste naam op de affiche is, maar deze keer solo (op 2 augustus). Ook een aanrader. (DB)

Mark Lanegan, de prins van de Amerikaanse indiescene, komt deze zomer opnieuw naar België. Naar M-idzomer om precies te zijn, het eigenzinnige muziek- en cultuurfestival van Het Depot en M - Museum Leuven. Op zaterdag 30 juli palmt hij de museumtuin van M in. Met deze eerste naam geeft M-idzomer de aftrap voor zijn zevende editie.Mark Lanegan is een monument, zijn gruizige bariton is uniek in de rockscene. Hij speelde in verschillende bands, waaronder Screaming Trees, Queens of the Stone Age, The Gutter Twins, of solo met Isobel Campbell, maar op M-idzomer staat hij er opnieuw met zijn eigen Mark Lanegan Band die hoofdzakelijk uit Belgen bestaat (bassist Fred 'Lyenn' Jacques, drummer Jean- Philippe De Gheest, keyboard-speler Aldo Struyf). M-idzomer loopt dit jaar van donderdag 28 juli tot en met zondag 31 juli. In het museum staat er verder een multidisciplinair programma klaar met expo, dans, performance en woord. Daarna trekt Lanegan naar het Moods!-festival, dat plaatsvindt in de unieke Brugse binnenstad, waar hij ook de eerste naam op de affiche is, maar deze keer solo (op 2 augustus). Ook een aanrader. (DB)