Live Entertainment zegt al twee maanden tevergeefs een afspraak te beleggen met de bevoegde diensten en schepen. "We werden voortdurend afgehouden en aan het lijntje gehouden, we weten nu waarom. De lokale politiek had blijkbaar geen oren meer naar onze plannen. Jammer dat we eenzijdig en zonder enige vorm van argumentatie aan de kant worden gezet. Het stadsbestuur van Leuven bekent kleur in het Marktrock-dossier en kiest openlijk 100 procent voor een eigen gesubsidieerd festival", klinkt het in een persbericht.

Live Entertainment dankt alle bezoekers van de 33ste - en laatste Leuvense editie - voor hun komst en gaat op zoek naar een nieuwe locatie in Vlaams-Brabant voor een nieuwe editie van Marktrock. "Steden of gemeenten die interesse hebben kunnen contact opnemen met Live Entertainment."

Marktrock ontstond in 1982 als een bescheiden muziekfestival op de Oude Markt rond 15 augustus, met in hoofdzaak lokale, Belgische artiesten. Het festival groeide uit tot een van de grootste stadsfestival in Vlaanderen, met internationale rock- en poptoppers en op zijn hoogtepunt tot 350.000 bezoekers op meerdere podia in de binnenstad. Marktrock stond vaak model voor andere (gratis) stadsfestivals.

Na enkele doorstarts nam Live Entertainment in 2008 de organisatie in handen. Vorig jaar werd Marktrock na vijf jaar gratis opnieuw betalend. De tweedaagse kreeg ruim 21.600 betalende toeschouwers over de vloer.

Live Entertainment zegt al twee maanden tevergeefs een afspraak te beleggen met de bevoegde diensten en schepen. "We werden voortdurend afgehouden en aan het lijntje gehouden, we weten nu waarom. De lokale politiek had blijkbaar geen oren meer naar onze plannen. Jammer dat we eenzijdig en zonder enige vorm van argumentatie aan de kant worden gezet. Het stadsbestuur van Leuven bekent kleur in het Marktrock-dossier en kiest openlijk 100 procent voor een eigen gesubsidieerd festival", klinkt het in een persbericht. Live Entertainment dankt alle bezoekers van de 33ste - en laatste Leuvense editie - voor hun komst en gaat op zoek naar een nieuwe locatie in Vlaams-Brabant voor een nieuwe editie van Marktrock. "Steden of gemeenten die interesse hebben kunnen contact opnemen met Live Entertainment." Marktrock ontstond in 1982 als een bescheiden muziekfestival op de Oude Markt rond 15 augustus, met in hoofdzaak lokale, Belgische artiesten. Het festival groeide uit tot een van de grootste stadsfestival in Vlaanderen, met internationale rock- en poptoppers en op zijn hoogtepunt tot 350.000 bezoekers op meerdere podia in de binnenstad. Marktrock stond vaak model voor andere (gratis) stadsfestivals. Na enkele doorstarts nam Live Entertainment in 2008 de organisatie in handen. Vorig jaar werd Marktrock na vijf jaar gratis opnieuw betalend. De tweedaagse kreeg ruim 21.600 betalende toeschouwers over de vloer.