Morrissey-fans kunnen ook in 2012 hun hart ophalen, want de pop- en rocklegende komt opnieuw naar België. Op vijf juli staat hij op het Luikse festival Les Ardentes. Het nieuws circuleerde al even op meerdere fansites van Morrissey (52), maar het festival bevestigt vandaag zijn komst.

Vorig jaar speelde Morrissey op de Lokerse Feesten. De dag van zijn concert werd er in de kraampjes geen vlees verkocht. De zanger is vegetariër en zet zich in voor dierenrechten. In 2009 verliet hij het podium tijdens zijn set op het festival Coachella omdat hij de geur van gebakken vlees rook. Of Les Ardentes ook een veggie-dag organiseert, is niet bekend.

Morrissey werd bekend als de zanger van de invloedrijke indieband The Smiths. Daarmee maakte hij vier studio-albums. Ondertussen heeft hij ook 9 soloplaten en ettelijke compilaties op zijn naam.

Meer artiesten
Door het grote nieuws zouden we bijna vergeten dat er meer artiesten bevestigd zijn voor Les Ardentes. Sharon Van Etten, Maverick Sabre, Dub FX with Flower Fairy & Cade, Morning Parade, Here We Go Magic, Blake Worrell en Romano Nervoso zijn allemaal van de partij. De affiche is nog niet compleet. (JVP)

Morrissey-fans kunnen ook in 2012 hun hart ophalen, want de pop- en rocklegende komt opnieuw naar België. Op vijf juli staat hij op het Luikse festival Les Ardentes. Het nieuws circuleerde al even op meerdere fansites van Morrissey (52), maar het festival bevestigt vandaag zijn komst. Vorig jaar speelde Morrissey op de Lokerse Feesten. De dag van zijn concert werd er in de kraampjes geen vlees verkocht. De zanger is vegetariër en zet zich in voor dierenrechten. In 2009 verliet hij het podium tijdens zijn set op het festival Coachella omdat hij de geur van gebakken vlees rook. Of Les Ardentes ook een veggie-dag organiseert, is niet bekend. Morrissey werd bekend als de zanger van de invloedrijke indieband The Smiths. Daarmee maakte hij vier studio-albums. Ondertussen heeft hij ook 9 soloplaten en ettelijke compilaties op zijn naam. Meer artiesten Door het grote nieuws zouden we bijna vergeten dat er meer artiesten bevestigd zijn voor Les Ardentes. Sharon Van Etten, Maverick Sabre, Dub FX with Flower Fairy & Cade, Morning Parade, Here We Go Magic, Blake Worrell en Romano Nervoso zijn allemaal van de partij. De affiche is nog niet compleet. (JVP)