De mythische Château d'Hérouville staat te koop. Op deze locatie werden in de jaren '70 een pak legendarische albums en singles van onder andere David Bowie, Pink Floyd, Iggy Pop en Fleetwood Mac opgenomen.

Het kasteel werd gebouwd in 1740 en opgekocht in 1962 door de Franse componist Michel Fagne, die het liet ombouwen tot een residentiële opnamestudio. Een van de eerste muzikanten die er voordeel uit haalden, waren Elton John en Pink Floyd, in 1972. De eerste voor het album 'Honky Château', de tweede voor 'Obscured by Clouds'.

Een jaar later passeerde David Bowie en kwam er buiten met de langspeler 'Pin-Ups'. In 1976 keerde hij terug, samen met Tony Visconti en Brian Eno, voor het album 'Low'. The Thin White Duke was er destijds van overtuigd dat de geesten van Frédéric Chopin en George Sand er ronddwaalden. Het moet gezegd, de seventies waren niet meteen Bowies meest mentaal stabiele jaren.

Ook T-Rex ('The Slider'), Iggy Pop ('The Idiot'), The Bee Gees ('Saturday Night Fever' en 'How Deep Is Your Love'), Marvin Gaye en Fleetwood Mac ('Mirage') doken in de opnamestudio's van Château d'Hérouville. In de zomer van '71 gaf The Grateful Dead er zelfs een onaangekondigd concert, omdat hun optreden tijdens een nabijgelegen festival werd gecanceld wegens wateroverlast.

Voor de geïnteresseerden: het kasteel ligt bijna 30 kilometer onder Parijs, in het departement Val d'Oise, en moet zo'n 1,3 miljoen euro opbrengen, exclusief renovatiekosten (geschat op 300 000 euro). (DB)

De mythische Château d'Hérouville staat te koop. Op deze locatie werden in de jaren '70 een pak legendarische albums en singles van onder andere David Bowie, Pink Floyd, Iggy Pop en Fleetwood Mac opgenomen.Het kasteel werd gebouwd in 1740 en opgekocht in 1962 door de Franse componist Michel Fagne, die het liet ombouwen tot een residentiële opnamestudio. Een van de eerste muzikanten die er voordeel uit haalden, waren Elton John en Pink Floyd, in 1972. De eerste voor het album 'Honky Château', de tweede voor 'Obscured by Clouds'. Een jaar later passeerde David Bowie en kwam er buiten met de langspeler 'Pin-Ups'. In 1976 keerde hij terug, samen met Tony Visconti en Brian Eno, voor het album 'Low'. The Thin White Duke was er destijds van overtuigd dat de geesten van Frédéric Chopin en George Sand er ronddwaalden. Het moet gezegd, de seventies waren niet meteen Bowies meest mentaal stabiele jaren. Ook T-Rex ('The Slider'), Iggy Pop ('The Idiot'), The Bee Gees ('Saturday Night Fever' en 'How Deep Is Your Love'), Marvin Gaye en Fleetwood Mac ('Mirage') doken in de opnamestudio's van Château d'Hérouville. In de zomer van '71 gaf The Grateful Dead er zelfs een onaangekondigd concert, omdat hun optreden tijdens een nabijgelegen festival werd gecanceld wegens wateroverlast.Voor de geïnteresseerden: het kasteel ligt bijna 30 kilometer onder Parijs, in het departement Val d'Oise, en moet zo'n 1,3 miljoen euro opbrengen, exclusief renovatiekosten (geschat op 300 000 euro). (DB)