Veilinghuis Bonham gooit op 27 maart in New York een uniek hebbeding te grabbel: het mengpaneel waarmee in de befaamde Abbey Road studio's in Londen onder andere het album 'Dark Side of the Moon' van Pink Floyd werd opgenomen. Dit meldt teamrock.com.

Voor de adepten: het gaat om de EMI TG12345 MK IV, een van de twee enige mengpanelen die door ingenieurs van platenmaatschappij EMI voor Abbey Road zijn gemaakt. Het ding stond er in studio 2 van 1972 tot 1983 en was een update van het vroegere achtsporen mengpaneel waarover ook gitarist/zanger David Gilmour van Pink Floyd zijn zeg heeft gegeven.

Niet alleen de Floyd profiteerde ervan, maar ook Paul McCartney and Wings, George Harrison, Ringo Starr, Kate Bush en in latere dagen The Cure.

Veilinghuis Bonham gooit op 27 maart in New York een uniek hebbeding te grabbel: het mengpaneel waarmee in de befaamde Abbey Road studio's in Londen onder andere het album 'Dark Side of the Moon' van Pink Floyd werd opgenomen. Dit meldt teamrock.com.Voor de adepten: het gaat om de EMI TG12345 MK IV, een van de twee enige mengpanelen die door ingenieurs van platenmaatschappij EMI voor Abbey Road zijn gemaakt. Het ding stond er in studio 2 van 1972 tot 1983 en was een update van het vroegere achtsporen mengpaneel waarover ook gitarist/zanger David Gilmour van Pink Floyd zijn zeg heeft gegeven. Niet alleen de Floyd profiteerde ervan, maar ook Paul McCartney and Wings, George Harrison, Ringo Starr, Kate Bush en in latere dagen The Cure.