Of Q-tip, vaandeldrager van het baanbrekende A Tribe Called Quest-collectief, nog altijd het muzikale genie van twee decennia geleden is, weten we met zekerheid op 11 november, wanneer de nieuwe plaat van de New Yorkse band in de rekken ligt. Het wordt hun eerste langspeler in maar liefst achttien jaar. De nood was hoog, zo blijkt uit het bericht dat de rapper postte op de Facebook-pagina van de band (lees onderaan).

The Tonight Show

A Tribe Called Quest heeft een bewogen jaar achter de rug. Vorig jaar stonden ze voor het eerst sinds heel lang weer op een podium, tijdens The Tonight Show en op de dag van de aanslagen in Parijs. 'As we left 30 Rock I felt the need, we all did, to get back to the studio and start that cook up!! SO WE GOT TO IT!!', schrijft hij.

In het voorjaar overleed lid en medeoprichter Phife Dawg op 45-jarige leeftijd. Hij had al lange tijd te kampen met diabetes.

Schoolvrienden

Halfweg de jaren tachtig stampte Phife samen met zijn middelbare schoolvrienden - Q-Tip en Ali Shaheed Muhammad - A Tribe Called Quest uit de grond. Het hiphopcollectief bood een meer smooth alternatief voor de gangsta rap die toen hoogtij vierde. Hun handelsmerk: laidback hiphopriedels, relaxte jazz, onversneden (nu-)soul en positieve raps die met het grootste gemak gebracht werden. 'The Love Movement' uit 1998 was hun laatste album.

Busta Rhymes en Consequence zullen nu het gezelschap vervoegen. Ook Jarobi White, die de band verliet na het debuutalbum 'People's Instinctive Travels and the Paths of Rhythm', is er weer bij. (DB)

Of Q-tip, vaandeldrager van het baanbrekende A Tribe Called Quest-collectief, nog altijd het muzikale genie van twee decennia geleden is, weten we met zekerheid op 11 november, wanneer de nieuwe plaat van de New Yorkse band in de rekken ligt. Het wordt hun eerste langspeler in maar liefst achttien jaar. De nood was hoog, zo blijkt uit het bericht dat de rapper postte op de Facebook-pagina van de band (lees onderaan). The Tonight ShowA Tribe Called Quest heeft een bewogen jaar achter de rug. Vorig jaar stonden ze voor het eerst sinds heel lang weer op een podium, tijdens The Tonight Show en op de dag van de aanslagen in Parijs. 'As we left 30 Rock I felt the need, we all did, to get back to the studio and start that cook up!! SO WE GOT TO IT!!', schrijft hij.In het voorjaar overleed lid en medeoprichter Phife Dawg op 45-jarige leeftijd. Hij had al lange tijd te kampen met diabetes. SchoolvriendenHalfweg de jaren tachtig stampte Phife samen met zijn middelbare schoolvrienden - Q-Tip en Ali Shaheed Muhammad - A Tribe Called Quest uit de grond. Het hiphopcollectief bood een meer smooth alternatief voor de gangsta rap die toen hoogtij vierde. Hun handelsmerk: laidback hiphopriedels, relaxte jazz, onversneden (nu-)soul en positieve raps die met het grootste gemak gebracht werden. 'The Love Movement' uit 1998 was hun laatste album.Busta Rhymes en Consequence zullen nu het gezelschap vervoegen. Ook Jarobi White, die de band verliet na het debuutalbum 'People's Instinctive Travels and the Paths of Rhythm', is er weer bij. (DB)