Er is een nieuwe supergroep in de maak. Een mysterieuze countdown op de vannacht geactiveerde website prophetsofrage.com moet - op 1 juni - leiden tot de onthulling van de nieuwe, gelijknamige bandnaam. Volgens Billboard zou het gaan om een collectief bestaande uit hiphopmonumenten Chuck D van Public Enemy en B-Real van Cypress Hill, aangevuld met Rage Against The Machine-leden Tom Morello (gitarist), Tim Commerford (bassist) en Brad Wilk (drummer). Voormalige RATM-frontman en rapper Zack de la Rocha is er niet bij.

Prophets of Rage - genoemd naar een nummer uit Public Enemy's album 'It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back' uit 1988 - heeft naar verluidt al een eerste concertdatum: op 3 juni in Los Angeles. Daarna zou de supergroep op tournee gaan.

Er komt dus (voorlopig) geen reünie van Rage Against the Machine. In 1992 maakten de la Rocha en zijn kompanen furore met hun titelloze debuutplaat, die met 'de brandende monnik op de cover', en furieuze songs als 'Killing in the Name', 'Townships Rebellion' en 'Bombtrack' waarin het viertal hun woede over onrecht allerhande verpakte. Maar acht jaar en drie albums later trok de la Rocha de stekker uit. De drie andere leden vormden daarna samen met Soundgarden-zanger Chris Cornell de band Audioslave.

In 2007 kwam Rage Against the Machine wel weer samen voor enkele occasionele concerten 'tegen het rechtse regime in de VS'. Sindsdien hopen fans op een échte comeback en een nieuwe plaat. (DB)

Er is een nieuwe supergroep in de maak. Een mysterieuze countdown op de vannacht geactiveerde website prophetsofrage.com moet - op 1 juni - leiden tot de onthulling van de nieuwe, gelijknamige bandnaam. Volgens Billboard zou het gaan om een collectief bestaande uit hiphopmonumenten Chuck D van Public Enemy en B-Real van Cypress Hill, aangevuld met Rage Against The Machine-leden Tom Morello (gitarist), Tim Commerford (bassist) en Brad Wilk (drummer). Voormalige RATM-frontman en rapper Zack de la Rocha is er niet bij. Prophets of Rage - genoemd naar een nummer uit Public Enemy's album 'It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back' uit 1988 - heeft naar verluidt al een eerste concertdatum: op 3 juni in Los Angeles. Daarna zou de supergroep op tournee gaan.Er komt dus (voorlopig) geen reünie van Rage Against the Machine. In 1992 maakten de la Rocha en zijn kompanen furore met hun titelloze debuutplaat, die met 'de brandende monnik op de cover', en furieuze songs als 'Killing in the Name', 'Townships Rebellion' en 'Bombtrack' waarin het viertal hun woede over onrecht allerhande verpakte. Maar acht jaar en drie albums later trok de la Rocha de stekker uit. De drie andere leden vormden daarna samen met Soundgarden-zanger Chris Cornell de band Audioslave. In 2007 kwam Rage Against the Machine wel weer samen voor enkele occasionele concerten 'tegen het rechtse regime in de VS'. Sindsdien hopen fans op een échte comeback en een nieuwe plaat. (DB)