De 24-jarige Britse artieste brengt volgend voorjaar haar vijfde album in zeven jaar tijd uit. Van luiheid en onoriginaliteit zal niemand Marling betichten. De jonge artieste wist met haar voorgaande albums internationale successen te verzilveren, maar blijft haar teruggetrokken en bescheiden zelf bij al deze schouderklopjes en faam.

Ze was haar eigen producer samen met Matt Ingram en Dan Cox voor de nieuwe plaat 'Short Movie'. Naar eigen zeggen werd het album geïnspireerd door de pogingen van Marling om haar routine te veranderen na een periode van reflectie.

'Ik realiseerde me dat ik sinds mijn zestiende nooit langer dan drie weken op dezelfde plaats had doorgebracht. Ik vroeg me af wat er zou gebeuren als ik ergens ter plaatse bleef en terugkeek op de voorbije acht jaar,' aldus de artieste over haar denkproces.

Bekijk hieronder de video voor 'Short Movie' die werd ontwikkeld door de Londense designstudio Art & Graft. En ontdek alvast de tracklist voor het nieuwe album. (LP)

1. Warrior

2. False Hope

3. I Feel Your Love

4. Walk Alone

5. Strange

6. Don't Let Me Bring You Down

7. Easy

8. Gurdjieffs's Daughter

9. Divine 10. How Can I

11. Howl

12. Short Movie

13. Worship Me

De 24-jarige Britse artieste brengt volgend voorjaar haar vijfde album in zeven jaar tijd uit. Van luiheid en onoriginaliteit zal niemand Marling betichten. De jonge artieste wist met haar voorgaande albums internationale successen te verzilveren, maar blijft haar teruggetrokken en bescheiden zelf bij al deze schouderklopjes en faam. Ze was haar eigen producer samen met Matt Ingram en Dan Cox voor de nieuwe plaat 'Short Movie'. Naar eigen zeggen werd het album geïnspireerd door de pogingen van Marling om haar routine te veranderen na een periode van reflectie. 'Ik realiseerde me dat ik sinds mijn zestiende nooit langer dan drie weken op dezelfde plaats had doorgebracht. Ik vroeg me af wat er zou gebeuren als ik ergens ter plaatse bleef en terugkeek op de voorbije acht jaar,' aldus de artieste over haar denkproces. Bekijk hieronder de video voor 'Short Movie' die werd ontwikkeld door de Londense designstudio Art & Graft. En ontdek alvast de tracklist voor het nieuwe album. (LP)1. Warrior 2. False Hope 3. I Feel Your Love 4. Walk Alone 5. Strange 6. Don't Let Me Bring You Down 7. Easy 8. Gurdjieffs's Daughter 9. Divine 10. How Can I 11. Howl 12. Short Movie 13. Worship Me