'Applause', de eerste single uit de nieuwe plaat van Lady Gaga is gelekt, dus besliste de excentrieke zangeres om de officiële release met een week te vervroegen.

'Door de povere kwaliteit van de lek brengen we dit popnoodgeval uit', tweette ze. En floep: het nummer stond op YouTube.

De voorverkoop van haar derde langspeler 'ARTPOP', de opvolger 'Born This Way', is nog altijd gepland op 19 augustus. Wie het album in huis haalt, krijgt er een app voor mobiele telefoons bovenop.

La Gaga zal het nummer voor het eerst live brengen tijdens de MTV Video Music Awards op 25 augustus. (DB)

'Applause', de eerste single uit de nieuwe plaat van Lady Gaga is gelekt, dus besliste de excentrieke zangeres om de officiële release met een week te vervroegen.'Door de povere kwaliteit van de lek brengen we dit popnoodgeval uit', tweette ze. En floep: het nummer stond op YouTube.De voorverkoop van haar derde langspeler 'ARTPOP', de opvolger 'Born This Way', is nog altijd gepland op 19 augustus. Wie het album in huis haalt, krijgt er een app voor mobiele telefoons bovenop.La Gaga zal het nummer voor het eerst live brengen tijdens de MTV Video Music Awards op 25 augustus. (DB)