Het Amerikaanse countrytrio Lady Antebellum uit Tennessee heeft zondagavond in Los Angeles bij de Grammy's maar lieftst vijf awards in ontvangst genomen. Daarmee werden ze de absolute winnaar van deze 53ste award-uitreiking. Ze kregen onder andere het beeldje voor "Best Record", een award waar ook Rihanna, Eminem en Cee Lo Green voor genomineerd waren.

Er werd in 2010 voor haast geen enkel album zoveel reclame gemaakt als dat van Lady Antebellum. De hitsingel "Need you now" kon je regelmatig tijdens de reclameblokken op VTM horen. Toch bleef de groep relatief onbekend in Europa, terwijl het in de USA sinds 2008 een hele stapel awards wist binnen te rijven.

Aan die onbekendheid zal nu wellicht een eind komen, want de groep won met hun zachte countryplaat niet alleen de award voor Best Song, maar ook die voor Best Country Album, Record of the Year, Song of the Year, Best Country Performance by a Duo or Group with Vocal, Best Country Song.

Kwinten Cammaer

Het Amerikaanse countrytrio Lady Antebellum uit Tennessee heeft zondagavond in Los Angeles bij de Grammy's maar lieftst vijf awards in ontvangst genomen. Daarmee werden ze de absolute winnaar van deze 53ste award-uitreiking. Ze kregen onder andere het beeldje voor "Best Record", een award waar ook Rihanna, Eminem en Cee Lo Green voor genomineerd waren. Er werd in 2010 voor haast geen enkel album zoveel reclame gemaakt als dat van Lady Antebellum. De hitsingel "Need you now" kon je regelmatig tijdens de reclameblokken op VTM horen. Toch bleef de groep relatief onbekend in Europa, terwijl het in de USA sinds 2008 een hele stapel awards wist binnen te rijven. Aan die onbekendheid zal nu wellicht een eind komen, want de groep won met hun zachte countryplaat niet alleen de award voor Best Song, maar ook die voor Best Country Album, Record of the Year, Song of the Year, Best Country Performance by a Duo or Group with Vocal, Best Country Song.Kwinten Cammaer