'I'm eatin' them gold nuts, man.' In de animatieserie Animals leent niemand minder dan Kurt Vile zijn stem aan een geanimeerde, gitaarspelende eekhoorn, die drie van zijn soortgenoten verblijdt met een song over nootjes.

De miniserie Animals is een wekelijkse productie van HBO waarin bedenkers Phil Matarese en Mike Luciano menselijke thema's aankaarten op humoristische wijze, en met geanimeerde dieren.

Af en toe worden er bekendheden uitgenodigd, die een geïmproviseerde dialoog mogen voeren. De rappers A$AP Rocky en A$AP Ferg gingen Vile al vooraf. Zij werden afgebeeld als straatkatten. (JG)

Kurt Vile speelt komende zomer op het Luikse festival Les Ardentes (9/7) en op het Brugse Cactusfestival (10/7).

Lees ook: De nieuwe Kurt Vile aan de hand van 4 onderwerpen

'I'm eatin' them gold nuts, man.' In de animatieserie Animals leent niemand minder dan Kurt Vile zijn stem aan een geanimeerde, gitaarspelende eekhoorn, die drie van zijn soortgenoten verblijdt met een song over nootjes. De miniserie Animals is een wekelijkse productie van HBO waarin bedenkers Phil Matarese en Mike Luciano menselijke thema's aankaarten op humoristische wijze, en met geanimeerde dieren. Af en toe worden er bekendheden uitgenodigd, die een geïmproviseerde dialoog mogen voeren. De rappers A$AP Rocky en A$AP Ferg gingen Vile al vooraf. Zij werden afgebeeld als straatkatten. (JG)