Over de laatste videoclip van Klaxons valt heel wat te zeggen - zoveel in feite, dat we niet zouden weten waar beginnen. Regisseur Saam Farahmand strooide lustig met lichamen in zijn maaksel voor Twin Flames, waardoor het resultaat zich laat lezen als een visioen dat niet zou misstaan in Mary Shelley's Frankenstein.

Farahmand heeft dan ook al aanzienlijke roem verworven als visueel kunstenaar binnen de muziekwereld. Naast het feit dat hij bij Klaxons kind aan huis geworden is, werkte hij ook al aan clips voor These New Puritans en Good Shoes, en deed verschillende commercials. Hij schoot ook een kortfilm voor Puma en Alexander McQueen, maar is in eigen land waarschijnlijk het bekendst als regisseur van de Soulwaxdocumentaire Part of the Weekend Never Dies.

Of we zijn laatste clip nu sensueel of juist weerzinwekkend vinden, kunnen we nog niet helemaal beslissen. Of de samenvloeiing van mannelijke en vrouwelijke ledematen moeten zien een harmonieus eenheidswezen of net een monsterlijke adrongyne liefdesmachine is evenmin. In elk geval is de visuele taal van deze clip sterker dan enige beschrijving ervan mogelijk kan zijn, en daarom nodigen we u ook graag uit er zelf eens naar te kijken. Als uw verbeelding het verdragen wil, tenminste.

Dieter Brusselaers

Over de laatste videoclip van Klaxons valt heel wat te zeggen - zoveel in feite, dat we niet zouden weten waar beginnen. Regisseur Saam Farahmand strooide lustig met lichamen in zijn maaksel voor Twin Flames, waardoor het resultaat zich laat lezen als een visioen dat niet zou misstaan in Mary Shelley's Frankenstein. Farahmand heeft dan ook al aanzienlijke roem verworven als visueel kunstenaar binnen de muziekwereld. Naast het feit dat hij bij Klaxons kind aan huis geworden is, werkte hij ook al aan clips voor These New Puritans en Good Shoes, en deed verschillende commercials. Hij schoot ook een kortfilm voor Puma en Alexander McQueen, maar is in eigen land waarschijnlijk het bekendst als regisseur van de Soulwaxdocumentaire Part of the Weekend Never Dies. Of we zijn laatste clip nu sensueel of juist weerzinwekkend vinden, kunnen we nog niet helemaal beslissen. Of de samenvloeiing van mannelijke en vrouwelijke ledematen moeten zien een harmonieus eenheidswezen of net een monsterlijke adrongyne liefdesmachine is evenmin. In elk geval is de visuele taal van deze clip sterker dan enige beschrijving ervan mogelijk kan zijn, en daarom nodigen we u ook graag uit er zelf eens naar te kijken. Als uw verbeelding het verdragen wil, tenminste. Dieter Brusselaers