Het kleinkunstcollectief Yevgueni staat voorlopig 'on hold'. Voor zanger Klaas Delrue was dat het ideale moment om een kinderdroom te vervullen: een album met eigen nummers in het Frans. De plaat, getiteld 'Risquons Tout' en geproducet door Wouter Van Belle, is net uit.

Delrue groeide op in het grensdorp Rekkem, in een huis dat tot aan de nok gevuld was met Franse chansons. De helft van zijn jeugd luisterde hij naar de Franse protestzanger Renaud. 'Ik ken zijn nummers van binnen en van buiten. Door hem heb ik nooit iets anders willen doen dan wat ik nu doe', aldus Delrue in het Canvasprogramma Reyers Laat.

Onder de noemer Delrue komt hij 'Risquons Tout' (de naam van een wijk vlakbij zijn geboortegrond) voorstellen op het folkfestival van Dranouter.

Ook Joost Zweegers komt met Novastar nieuw materiaal voorstellen: 'Inside Outside', een album aangevuld met klassiekers zoals 'Wrong' en 'Never Back Down'. Een dag later, op 2 augustus, mag hij het Clubpodium afsluiten met een intiemere soloset.

Het programma voor de 40ste editie werd verder aangevuld met Richard Thompson, Rosanne Cash (dochter van), La Chiva Gantiva, Amsterdam Klezmer Band, Old Man Marley en Coope, Boyes & Simpson. Namen als Billy Bragg, Flip Kowlier en Rocco Granata werden al eerder bevestigd.

De officiële voorverkoop gaat vandaag/dinsdag van start om 9u. Het driedaagse folkfestival vindt plaats van 1 tot 3 augustus. (DB)

Het kleinkunstcollectief Yevgueni staat voorlopig 'on hold'. Voor zanger Klaas Delrue was dat het ideale moment om een kinderdroom te vervullen: een album met eigen nummers in het Frans. De plaat, getiteld 'Risquons Tout' en geproducet door Wouter Van Belle, is net uit. Delrue groeide op in het grensdorp Rekkem, in een huis dat tot aan de nok gevuld was met Franse chansons. De helft van zijn jeugd luisterde hij naar de Franse protestzanger Renaud. 'Ik ken zijn nummers van binnen en van buiten. Door hem heb ik nooit iets anders willen doen dan wat ik nu doe', aldus Delrue in het Canvasprogramma Reyers Laat.Onder de noemer Delrue komt hij 'Risquons Tout' (de naam van een wijk vlakbij zijn geboortegrond) voorstellen op het folkfestival van Dranouter. Ook Joost Zweegers komt met Novastar nieuw materiaal voorstellen: 'Inside Outside', een album aangevuld met klassiekers zoals 'Wrong' en 'Never Back Down'. Een dag later, op 2 augustus, mag hij het Clubpodium afsluiten met een intiemere soloset. Het programma voor de 40ste editie werd verder aangevuld met Richard Thompson, Rosanne Cash (dochter van), La Chiva Gantiva, Amsterdam Klezmer Band, Old Man Marley en Coope, Boyes & Simpson. Namen als Billy Bragg, Flip Kowlier en Rocco Granata werden al eerder bevestigd. De officiële voorverkoop gaat vandaag/dinsdag van start om 9u. Het driedaagse folkfestival vindt plaats van 1 tot 3 augustus. (DB)