De Amerikaanse rockgroep Kiss heeft zijn steun betuigd aan de drie veroordeelde dames van de Russische punkgroep Pussy Riot. "Het is geen goede groep, maar ze hebben het recht te doen wat ze willen", verklaarde de 62-jarige bassist Gene Simmons bij de voorstelling van het nieuwe boek "KISS Monster Book" in Hollywood. "Het is echt jammer dat de politiek rockgroepen de pas afsnijdt."

Gitarist Paul Stanley (60) benadrukte op zijn beurt dat "een sterk land nooit schrik moet hebben voor vrijheid". "Met vrijheid komt onafhankelijkheid, wat talrijke landen nog willen verpletteren."

Het "KISS Monster Book" vertelt de lange carrière van de rockgroep, onder meer aan de hand van 127 foto's waarvan enkele nog nooit gepubliceerd werden.

Nieuw nummer Pussy Riot

Een Moskouse rechtbank veroordeelde de vrouwen vrijdag tot twee jaar strafkamp voor "hooliganisme" en "het aanzetten tot religieuze haat" vanwege een "punkgebed" tegen president Vladimir Poetin. Dat weerhield de band niet om een nieuw nummer uit te brengen, met footage van hun act in de bewuste Christus-Verlosserkathedraal van Moskou. Kijk en luister. (Belga/DB)

De Amerikaanse rockgroep Kiss heeft zijn steun betuigd aan de drie veroordeelde dames van de Russische punkgroep Pussy Riot. "Het is geen goede groep, maar ze hebben het recht te doen wat ze willen", verklaarde de 62-jarige bassist Gene Simmons bij de voorstelling van het nieuwe boek "KISS Monster Book" in Hollywood. "Het is echt jammer dat de politiek rockgroepen de pas afsnijdt." Gitarist Paul Stanley (60) benadrukte op zijn beurt dat "een sterk land nooit schrik moet hebben voor vrijheid". "Met vrijheid komt onafhankelijkheid, wat talrijke landen nog willen verpletteren." Het "KISS Monster Book" vertelt de lange carrière van de rockgroep, onder meer aan de hand van 127 foto's waarvan enkele nog nooit gepubliceerd werden.Nieuw nummer Pussy RiotEen Moskouse rechtbank veroordeelde de vrouwen vrijdag tot twee jaar strafkamp voor "hooliganisme" en "het aanzetten tot religieuze haat" vanwege een "punkgebed" tegen president Vladimir Poetin. Dat weerhield de band niet om een nieuw nummer uit te brengen, met footage van hun act in de bewuste Christus-Verlosserkathedraal van Moskou. Kijk en luister. (Belga/DB)