Kim Gordon geeft eind februari haar langverwachte memoires 'Girl in a Band' uit. Naast haar eigen muzikale carrière, bespreekt ze ook die van onder andere Courtney Love, Billy Corgan en Lana Del Rey.

Narcist en huilebak

In het geval van Love refereert ze aan haar 'tarantula LA glamour' en haar narcisme. Ook drukt ze haar afschuw uit over de relatie tussen Love en Billy Corgan. Voorts noemt ze Corgan een huilbaby en stelt ze dat de leden van Smashing Pumpkins zichzelf veel te serieus namen. 'Ze stonden op geen enkele manier voor punk rock,' klinkt het hard.

Idioot persona

Lana Del Rey wordt met de grond gelijk gemaakt in de memoires omdat de zangeres geen interesse toont in feminisme. 'Ze gelooft dat vrouwen zomaar kunnen doen wat ze willen en in haar wereld neigt dat zeer hard naar zelfdestructie, wat ze vertaalt naar slapen met vieze, oudere mannen of verkracht worden door een bende motorrijders. Een gelijk loon en gelijke rechten zouden fijn zijn.' Deze uitspraken refereren naar een interview met Del Rey waarin ze verkondigt niet geïnteresseerd te zijn in het 'concept feminisme'.

Gordon gelooft dat dit slechts een persona is dat Del Rey voor zichzelf gecreëerd heeft, maar kan zich absoluut niet vinden in dit fictieve personage. 'Als ze echt gelooft dat het cool is om jong te sterven omwille van drugs en depressies, waarom maakt ze dan zelf geen einde aan haar leven?' vraagt ze zich af. (LP)

Kim Gordon geeft eind februari haar langverwachte memoires 'Girl in a Band' uit. Naast haar eigen muzikale carrière, bespreekt ze ook die van onder andere Courtney Love, Billy Corgan en Lana Del Rey. Narcist en huilebak In het geval van Love refereert ze aan haar 'tarantula LA glamour' en haar narcisme. Ook drukt ze haar afschuw uit over de relatie tussen Love en Billy Corgan. Voorts noemt ze Corgan een huilbaby en stelt ze dat de leden van Smashing Pumpkins zichzelf veel te serieus namen. 'Ze stonden op geen enkele manier voor punk rock,' klinkt het hard.Idioot persona Lana Del Rey wordt met de grond gelijk gemaakt in de memoires omdat de zangeres geen interesse toont in feminisme. 'Ze gelooft dat vrouwen zomaar kunnen doen wat ze willen en in haar wereld neigt dat zeer hard naar zelfdestructie, wat ze vertaalt naar slapen met vieze, oudere mannen of verkracht worden door een bende motorrijders. Een gelijk loon en gelijke rechten zouden fijn zijn.' Deze uitspraken refereren naar een interview met Del Rey waarin ze verkondigt niet geïnteresseerd te zijn in het 'concept feminisme'.Gordon gelooft dat dit slechts een persona is dat Del Rey voor zichzelf gecreëerd heeft, maar kan zich absoluut niet vinden in dit fictieve personage. 'Als ze echt gelooft dat het cool is om jong te sterven omwille van drugs en depressies, waarom maakt ze dan zelf geen einde aan haar leven?' vraagt ze zich af. (LP)