Kevin Morby - Beautiful Strangers

Onder meer Madonna, Toby Keith, Frank Sinatra, en Deacon Blue gingen Kevin Morby al voor met Beautiful Stranger(s) als songtitel, maar in zijn hommage aan de slachtoffers van de schietpartij in een Amerikaanse homoclub - ook de Bataclan en Freddie Gray passeren de revue - doet hij er veruit het mooiste mee. Alweer een knap staaltje gospelfolk van de bard uit L.A.

GoldLink & Isaiah Rashad - Untitled

Wie heeft songtitels nodig wanneer hij schijnbaar moeiteloos zwoele liefdesliedjes als deze uit de mouw kan schudden? Opgelet flauwe woordspeling in aantocht: was dit r&b-pareltje een meubelstuk van Ikea, u had een ladder nodig om hem uit de juiste rayon van de bovenste plank te halen.

Sporting Life ft. Devon Hynes & Wiki - Nothing To Hide

Zijn ep Slam Dunk Vol 2. is nog maar pas uit, en Sporting Life heeft al een derde volume in petto. Op dit voorsmaakje wordt de producer geflankeerd door Dev Hynes van Blood Orange en zijn Ratking-collega Wiki.

Mura Masa ft. A$AP Rocky - Lovesick (Four Tet remix)

We vonden het maar een vreemde match, de Oriëntaals geïnspireerde klanken van Mura Masa en rapper A$AP Rocky. Aan Four Tet om de puntjes op de i te zetten met nog maar eens een puike remix.

Yussef Kamaal - Strings of Life

Nieuw op Brownswood, de stal van Gilles Peterson: nieuwerwetse astrale jazz van Yussef Kamaal, oftewel drummer Yussef Dayes en producer Kamaal Williams (alias Henry Wu). Te vinden op het album Black Focus.

Thee Oh Sees - You Will Find It Here

Sommige mensen kraken de dag met een kop cappuccino, wij houden het op Engelse thee met honing en melk, sigaretten én een shot psychrock van Thee Oh Sees. Uit het nieuwe An Odd Entrances, uit vanaf 18/11.

Johnny! - Only Love

Ghanese afrorock met een Duitser aan het roer? Dat klinkt als een croissant belegd met Chorizo. Maar Jan 'JJ Whitefield' Weisenfeldt is niet de eerste de beste mof, want al jaren een voortrekker van Afrikaanse muziek, en een persoonlijke vriend van afrolegende Ebo Taylor, wiens carrière hij nieuw leven in blies. In Johnny! speelt Taylors zoon Henry gitaar, zit een Turk aan de drums, en plukt een Indonesiër aan de bassnaren. Hoe zou het nog met de reclames van Benetton zijn, eigenlijk?

Kevin Morby - Beautiful Strangers Onder meer Madonna, Toby Keith, Frank Sinatra, en Deacon Blue gingen Kevin Morby al voor met Beautiful Stranger(s) als songtitel, maar in zijn hommage aan de slachtoffers van de schietpartij in een Amerikaanse homoclub - ook de Bataclan en Freddie Gray passeren de revue - doet hij er veruit het mooiste mee. Alweer een knap staaltje gospelfolk van de bard uit L.A.GoldLink & Isaiah Rashad - UntitledWie heeft songtitels nodig wanneer hij schijnbaar moeiteloos zwoele liefdesliedjes als deze uit de mouw kan schudden? Opgelet flauwe woordspeling in aantocht: was dit r&b-pareltje een meubelstuk van Ikea, u had een ladder nodig om hem uit de juiste rayon van de bovenste plank te halen. Sporting Life ft. Devon Hynes & Wiki - Nothing To Hide Zijn ep Slam Dunk Vol 2. is nog maar pas uit, en Sporting Life heeft al een derde volume in petto. Op dit voorsmaakje wordt de producer geflankeerd door Dev Hynes van Blood Orange en zijn Ratking-collega Wiki. Mura Masa ft. A$AP Rocky - Lovesick (Four Tet remix)We vonden het maar een vreemde match, de Oriëntaals geïnspireerde klanken van Mura Masa en rapper A$AP Rocky. Aan Four Tet om de puntjes op de i te zetten met nog maar eens een puike remix.Yussef Kamaal - Strings of LifeNieuw op Brownswood, de stal van Gilles Peterson: nieuwerwetse astrale jazz van Yussef Kamaal, oftewel drummer Yussef Dayes en producer Kamaal Williams (alias Henry Wu). Te vinden op het album Black Focus.Thee Oh Sees - You Will Find It HereSommige mensen kraken de dag met een kop cappuccino, wij houden het op Engelse thee met honing en melk, sigaretten én een shot psychrock van Thee Oh Sees. Uit het nieuwe An Odd Entrances, uit vanaf 18/11. Johnny! - Only LoveGhanese afrorock met een Duitser aan het roer? Dat klinkt als een croissant belegd met Chorizo. Maar Jan 'JJ Whitefield' Weisenfeldt is niet de eerste de beste mof, want al jaren een voortrekker van Afrikaanse muziek, en een persoonlijke vriend van afrolegende Ebo Taylor, wiens carrière hij nieuw leven in blies. In Johnny! speelt Taylors zoon Henry gitaar, zit een Turk aan de drums, en plukt een Indonesiër aan de bassnaren. Hoe zou het nog met de reclames van Benetton zijn, eigenlijk?