De hele campagne rond 'The Future is Medieval', de nieuwe Kaiser Chiefs, lijkt op een sisser af te lopen. Frontman Ricky Wilson en co wilden op een innovatieve manier een nieuw album uitbrengen: de samenstelling van de nummers (uit een aanbod van twintig stuks) aan de fans overlaten via hun website. De band uit Leeds stapte alsnog van het concept af en bracht eind juni een eigen, definitieve versie.'Omdat de platenmaatschappij het zo wilde', klinkt het officieel.

Nu, drie maanden later, loopt de promotie rond 'The Future Is Medieval' volledig stroef. 'Alsof niemand weet heeft van het album.' Volgens bassist Bassist Simon Rix werd er afgelopen maanden veel te veel gefocust op de online 'choose your own version'-actie. Of is de de plaat gewoon niet goed genoeg? Oordeel zelf. (DB)

De hele campagne rond 'The Future is Medieval', de nieuwe Kaiser Chiefs, lijkt op een sisser af te lopen. Frontman Ricky Wilson en co wilden op een innovatieve manier een nieuw album uitbrengen: de samenstelling van de nummers (uit een aanbod van twintig stuks) aan de fans overlaten via hun website. De band uit Leeds stapte alsnog van het concept af en bracht eind juni een eigen, definitieve versie.'Omdat de platenmaatschappij het zo wilde', klinkt het officieel. Nu, drie maanden later, loopt de promotie rond 'The Future Is Medieval' volledig stroef. 'Alsof niemand weet heeft van het album.' Volgens bassist Bassist Simon Rix werd er afgelopen maanden veel te veel gefocust op de online 'choose your own version'-actie. Of is de de plaat gewoon niet goed genoeg? Oordeel zelf. (DB)