De gelijkenissen tussen het lied van The Flowers en dat van K3 zijn onmiskenbaar. Er zou echter iets anders aan de grondslag gelegen kunnen hebben dan slechte wil toen de boysband besloot Heyah Mama te kopiëren: in sommige niet-Westerse culturen wordt het als een uiting van erkenning en respect voor de maker beschouwd om iets te kopiëren.

Het filmpje dateert al van 2008, maar werd nu pas ontdekt. Een jaar nadat The Flowers de opnamestudio indoken, splitte de groep. En bedenker van het concept K3 Miguel Wiels? Die heeft volgens Het Nieuwsblad meteen de juridische dienst van Studio 100 ingelicht: met alle Chinezen, maar niet met den dezen.

Bij monde van woordvoerster Leen Blijweert laat Studio 100 weten dat juristen dit, 'zoals steeds in zo'n geval bekijken, en indien nodig eventueel stappen zullen ondernemen'. Volgens Blijweert zegt dit verhaal 'wel iets over de kwaliteit van de nummers van K3, als ze zelfs al tot in Azië worden opgepikt'.

De gelijkenissen tussen het lied van The Flowers en dat van K3 zijn onmiskenbaar. Er zou echter iets anders aan de grondslag gelegen kunnen hebben dan slechte wil toen de boysband besloot Heyah Mama te kopiëren: in sommige niet-Westerse culturen wordt het als een uiting van erkenning en respect voor de maker beschouwd om iets te kopiëren. Het filmpje dateert al van 2008, maar werd nu pas ontdekt. Een jaar nadat The Flowers de opnamestudio indoken, splitte de groep. En bedenker van het concept K3 Miguel Wiels? Die heeft volgens Het Nieuwsblad meteen de juridische dienst van Studio 100 ingelicht: met alle Chinezen, maar niet met den dezen. Bij monde van woordvoerster Leen Blijweert laat Studio 100 weten dat juristen dit, 'zoals steeds in zo'n geval bekijken, en indien nodig eventueel stappen zullen ondernemen'. Volgens Blijweert zegt dit verhaal 'wel iets over de kwaliteit van de nummers van K3, als ze zelfs al tot in Azië worden opgepikt'.