Op de zwarte t-shirt is een silhouet van Mickey Mouse verwerkt in de legendarische albumhoes van Joy Divisions debuutplaat 'Unknown Pleasures' uit 1979.

"Toen we vernamen dat verkoop op juridisch vlak problematisch kon worden, hebben we de T-shirt meteen uit de etalage gehaald", aldus de woordvoerder van Disney. Intussen wordt de 'limited edition' wel doorverkocht via eBay.

Joy Division was in 1980 de populairste postpunkband van het moment. De Britse groep, vooral bekend van het nummer 'Love Will Tear Us Apart', bracht slechts twee officiële studioalbums uit. Op 18 mei beroofde frontman Ian Curtis zich op 23-jarige leeftijd van het leven. Twee maanden later verscheen het tweede album 'Closer'. In datzelfde jaar richtten de drie overige leden de groep New Order op. (DB)

Op de zwarte t-shirt is een silhouet van Mickey Mouse verwerkt in de legendarische albumhoes van Joy Divisions debuutplaat 'Unknown Pleasures' uit 1979. "Toen we vernamen dat verkoop op juridisch vlak problematisch kon worden, hebben we de T-shirt meteen uit de etalage gehaald", aldus de woordvoerder van Disney. Intussen wordt de 'limited edition' wel doorverkocht via eBay.Joy Division was in 1980 de populairste postpunkband van het moment. De Britse groep, vooral bekend van het nummer 'Love Will Tear Us Apart', bracht slechts twee officiële studioalbums uit. Op 18 mei beroofde frontman Ian Curtis zich op 23-jarige leeftijd van het leven. Twee maanden later verscheen het tweede album 'Closer'. In datzelfde jaar richtten de drie overige leden de groep New Order op. (DB)