Johnny Rotten, de voormalige frontman van de Sex Pistols, treedt binnenkort met zijn huidige groep Public Image Limited (Pil) op in China, een land waar normaal erg weinig van dergelijke "duivelse" groepen mogen optreden. Hij heeft zijn fans alvast opgeroepen "pervers" te zijn.

Rotten, bij de burgelijke stand genoteerd als John Lydon, gaat optreden in Peking en Shanghai. Het ex-enfant terrible van de punk die roem maakte met nummers als "Anarchy in the UK" zakt dus af naar het land dat autoritair door één partij wordt geleid en die van politieke en sociale stabiliteit de absolute prioriteit maakt.

Chinese autoriteiten zijn doorgaans wars van de westerse rockcultuur en waarden als rebellie tegen het gezag en vrije liefde in het zog.

Concerten van grote pop-en rocksterren van deze wereld zijn zeldzaam in China. Ze vergen een moeizaam te verkrijgen toelating van het ministerie van Cultuur. Bovendien treft censuur een deel van buitenlandse groepen die voor Peking als te infernaal gelden. (Belga/DB)

Johnny Rotten, de voormalige frontman van de Sex Pistols, treedt binnenkort met zijn huidige groep Public Image Limited (Pil) op in China, een land waar normaal erg weinig van dergelijke "duivelse" groepen mogen optreden. Hij heeft zijn fans alvast opgeroepen "pervers" te zijn. Rotten, bij de burgelijke stand genoteerd als John Lydon, gaat optreden in Peking en Shanghai. Het ex-enfant terrible van de punk die roem maakte met nummers als "Anarchy in the UK" zakt dus af naar het land dat autoritair door één partij wordt geleid en die van politieke en sociale stabiliteit de absolute prioriteit maakt. Chinese autoriteiten zijn doorgaans wars van de westerse rockcultuur en waarden als rebellie tegen het gezag en vrije liefde in het zog. Concerten van grote pop-en rocksterren van deze wereld zijn zeldzaam in China. Ze vergen een moeizaam te verkrijgen toelating van het ministerie van Cultuur. Bovendien treft censuur een deel van buitenlandse groepen die voor Peking als te infernaal gelden. (Belga/DB)