De Amerikaanse jazzpianist en -componist Dave Brubeck is op 91-jarige leeftijd overleden in Norwalk, Connecticut. Het nieuws van zijn overlijden werd bekendgemaakt door zijn manager en producer Russel Gloyd.

Dave Brubeck brak in de jaren vijftig door met nummers als 'Take Five' en 'Blue Rondo a la Turk'. Hij was vooral bekende voor zijn composities in a-typische ritmes. Hij experimenteerde met ongebruikelijke maatsoorten. Een voorbeeld hiervan is het nummer 'Unsquare Dance' uit 1961, dat geschreven is in 7/4-maat. Een ander bekend nummer van Brubeck is 'Blue Rondo a la Turk'.

In België is de muziek van Dave Brubeck vooral bekendgeraakt door Toots Thielemans en het nummer 'Bluesette'. Ook Joe Vanenkhuizen heeft met zijn composities in driekwartsmaat het gedachtengoed van Brubeck verdergezet. (LVR)

De Amerikaanse jazzpianist en -componist Dave Brubeck is op 91-jarige leeftijd overleden in Norwalk, Connecticut. Het nieuws van zijn overlijden werd bekendgemaakt door zijn manager en producer Russel Gloyd. Dave Brubeck brak in de jaren vijftig door met nummers als 'Take Five' en 'Blue Rondo a la Turk'. Hij was vooral bekende voor zijn composities in a-typische ritmes. Hij experimenteerde met ongebruikelijke maatsoorten. Een voorbeeld hiervan is het nummer 'Unsquare Dance' uit 1961, dat geschreven is in 7/4-maat. Een ander bekend nummer van Brubeck is 'Blue Rondo a la Turk'. In België is de muziek van Dave Brubeck vooral bekendgeraakt door Toots Thielemans en het nummer 'Bluesette'. Ook Joe Vanenkhuizen heeft met zijn composities in driekwartsmaat het gedachtengoed van Brubeck verdergezet. (LVR)