Begin dit jaar beloofde Jambon om ten laatste midden maart te belissen of festivals deze zomer kunnen plaatsvinden. Een positieve beslissing zit er voorlopig echter niet in. 'Met het oog op een positief antwoord, hoop ik met de sector overeen te komen dat we nog even kunnen wachten', zei Jambon donderdag.

Eind maart verwacht hij de resultaten van de testevenementen in Nederland, die een belangrijke rol zullen spelen in de beslissing, aldus de minister-president.

Testevents

Nederland gaat zogenaamde 'fieldlabs' organiseren, praktijktesten om inzicht en data te vergaren rond het verlagen van de besmettingsrisico's op evenementen. Het gaat onder meer om sportwedstrijden en concerten. De regering wil met de testen zien wat er gebeurt als één of meerdere basismaatregelen worden losgelaten.

'We gaan zelf niks vergelijkbaars doen, maar de kennis die daaruit komt, moeten we integreren in onze systemen', aldus Jambon. (Belga)

Begin dit jaar beloofde Jambon om ten laatste midden maart te belissen of festivals deze zomer kunnen plaatsvinden. Een positieve beslissing zit er voorlopig echter niet in. 'Met het oog op een positief antwoord, hoop ik met de sector overeen te komen dat we nog even kunnen wachten', zei Jambon donderdag. Eind maart verwacht hij de resultaten van de testevenementen in Nederland, die een belangrijke rol zullen spelen in de beslissing, aldus de minister-president.Nederland gaat zogenaamde 'fieldlabs' organiseren, praktijktesten om inzicht en data te vergaren rond het verlagen van de besmettingsrisico's op evenementen. Het gaat onder meer om sportwedstrijden en concerten. De regering wil met de testen zien wat er gebeurt als één of meerdere basismaatregelen worden losgelaten. 'We gaan zelf niks vergelijkbaars doen, maar de kennis die daaruit komt, moeten we integreren in onze systemen', aldus Jambon. (Belga)