Jake Bugg, de achttienjarige singer-songwriter uit het Engelse Nottingham, is 'hot'. Zijn titelloze debuut veroverde de eerste plaats van de Britse hitlijsten - wat hem overigens een Brit Award-nominatie opleverde in de categorie British Breakthrough Act - en het grijsgedraaide nummer 'Lightning Bolt' doet het ook bij ons bijzonder goed.

Tijdens het BBC Radio 1-programma 'Live Lounge' bracht de jonge knaap een cover van de Oasis-klassieker 'Slide Away' uit het album 'Definitely Maybe'. 'Hopelijk is mijn versie van het nummer in orde, mensen zouden het ook slecht kunnen vinden', zei hij achteraf. Op 3 maart staat Jake Bugg in de Brusselse Botanique. (DB)

Jake Bugg, de achttienjarige singer-songwriter uit het Engelse Nottingham, is 'hot'. Zijn titelloze debuut veroverde de eerste plaats van de Britse hitlijsten - wat hem overigens een Brit Award-nominatie opleverde in de categorie British Breakthrough Act - en het grijsgedraaide nummer 'Lightning Bolt' doet het ook bij ons bijzonder goed.Tijdens het BBC Radio 1-programma 'Live Lounge' bracht de jonge knaap een cover van de Oasis-klassieker 'Slide Away' uit het album 'Definitely Maybe'. 'Hopelijk is mijn versie van het nummer in orde, mensen zouden het ook slecht kunnen vinden', zei hij achteraf. Op 3 maart staat Jake Bugg in de Brusselse Botanique. (DB)