De platenspeler werd met een speciaal aangepaste ballon de hoogte ingestuurd. Op bijna 30 kilometer boven de aarde kon de plaat, die in goud vervaardigd was, 80 minuten worden afgespeeld. White was, zacht uitgedrukt, in de wolken met de geslaagde missie.

"Onze hoofdbetrachting was van bij het begin om verbeelding en inspiratie toe te voegen aan het dagelijkse discours van muziek en vinylliefhebbers. We hopen dat we door ons doel te bereiken, we anderen kunnen inspireren om groot te dromen en te starten met hun eigen missies, wat die ook zouden mogen zijn", liet White optekenen.

Jack White raakte wereldwijd bekend als gitarist van de tweekoppige Amerikaanse muziekgroep The White Stripes. (Belga)

De platenspeler werd met een speciaal aangepaste ballon de hoogte ingestuurd. Op bijna 30 kilometer boven de aarde kon de plaat, die in goud vervaardigd was, 80 minuten worden afgespeeld. White was, zacht uitgedrukt, in de wolken met de geslaagde missie. "Onze hoofdbetrachting was van bij het begin om verbeelding en inspiratie toe te voegen aan het dagelijkse discours van muziek en vinylliefhebbers. We hopen dat we door ons doel te bereiken, we anderen kunnen inspireren om groot te dromen en te starten met hun eigen missies, wat die ook zouden mogen zijn", liet White optekenen. Jack White raakte wereldwijd bekend als gitarist van de tweekoppige Amerikaanse muziekgroep The White Stripes. (Belga)