Het botert tussen Isobel Campbell en Mark Lanegan. Bewijs: ze kondigen hun derde plaat aan. Net als bij de vorige albums schreef, arrangeerde en producete de voormalige Schotse zangeres van tweepop groep Belle and Sebastian alle nummers van Hawk. Lanegan moest er enkel en alleen zijn doorrookte stemgeluid aan toevoegen. Op Hawk zijn, naast het duo, ook singer-songwriter Willy Mason en James Iha, ex-gitarist van The Smashing Pupkins, te horen.

Hawk is de opvolger van Sunday at Devil Dirt (2008) en Ballad of Broken Seas (2006) en ligt op 16 augustus bij de platenboer. De twee treden twee keer op in Nederland, op 17 en 18 september. Als je er daar niet bij kan zijn, kan je nog altijd op 19 augustus afzakken naar Pukkelpop om Lanegan solo bezig te zien.

Jan Walraven

Het botert tussen Isobel Campbell en Mark Lanegan. Bewijs: ze kondigen hun derde plaat aan. Net als bij de vorige albums schreef, arrangeerde en producete de voormalige Schotse zangeres van tweepop groep Belle and Sebastian alle nummers van Hawk. Lanegan moest er enkel en alleen zijn doorrookte stemgeluid aan toevoegen. Op Hawk zijn, naast het duo, ook singer-songwriter Willy Mason en James Iha, ex-gitarist van The Smashing Pupkins, te horen.Hawk is de opvolger van Sunday at Devil Dirt (2008) en Ballad of Broken Seas (2006) en ligt op 16 augustus bij de platenboer. De twee treden twee keer op in Nederland, op 17 en 18 september. Als je er daar niet bij kan zijn, kan je nog altijd op 19 augustus afzakken naar Pukkelpop om Lanegan solo bezig te zien.Jan Walraven