In een video voor de Duitse radiozender 1LIVE analyseert Chilly Gonzales 'Take Me To Church' van Hozier. Hij wijdt uit over de wals-achtige constructie van het nummer, en over de raakpunten die het vertoont met het tweede deel uit Johannes Brahms' Ein deutsches Requiem.

Maar nog treffender vindt Gonzales de gelijkenis met How Come You Never Go There van Feist. Oké, Gonzales en Feist zijn landgenoten én boezemvrienden - hij noemt haar "my musical little sister" -, maar dat neemt niet weg dat er hoorbaar overeenkomsten zijn, zo blijkt vooral wanneer Gonzales de twee tracks doet samensmelten op piano.

"Wat een toeval!", aldus de Canadees. "Of wacht, er wordt mij hier verteld dat Feists versie meer dan een jaar eerder uitkwam dan die van Hozier. Dat ziet er niet zo goed uit. Take me to church? Maybe Feist should take Hozier to court."

In een video voor de Duitse radiozender 1LIVE analyseert Chilly Gonzales 'Take Me To Church' van Hozier. Hij wijdt uit over de wals-achtige constructie van het nummer, en over de raakpunten die het vertoont met het tweede deel uit Johannes Brahms' Ein deutsches Requiem.Maar nog treffender vindt Gonzales de gelijkenis met How Come You Never Go There van Feist. Oké, Gonzales en Feist zijn landgenoten én boezemvrienden - hij noemt haar "my musical little sister" -, maar dat neemt niet weg dat er hoorbaar overeenkomsten zijn, zo blijkt vooral wanneer Gonzales de twee tracks doet samensmelten op piano. "Wat een toeval!", aldus de Canadees. "Of wacht, er wordt mij hier verteld dat Feists versie meer dan een jaar eerder uitkwam dan die van Hozier. Dat ziet er niet zo goed uit. Take me to church? Maybe Feist should take Hozier to court."