'Graspop 2013 is a metal meeting where fans of metal meet! This year our main act is Iron Maiden!' stond eerst enkel te lezen in de description van de vernieuwde website van Graspop, bij de Google-resultaten. Intussen is 'de lek' ook bevestigd door de organisatie. Iron Maiden komt opnieuw naar de driedaagse hoogmis voor hardrock- en metalfans in Dessel. De zevende keer al.

De IJzeren Maagd trekt volgende zomer naar Graspop met de 'Maiden England World Tour', waarbij teruggeblikt wordt op de hoogdagen van het succesvolle album 'Seventh Son of a Seventh Son'. De Graspop-organisatie meldt dat zowel de productie als de setlist een getrouwe weergave van de '7th Tour of a 7th Tour' uit 1988 worden.

Het is het derde jaar op rij dat frontman Bruce Dickinson en co naar een groot zomerfestival op Belgische bodem komen. Vorig jaar stonden ze op Rock Werchter, het jaar voordien op Pukkelpop. Hun laatste passage op Graspop dateert van 2008.

Iron Maiden, waarvan de groepsnaam verwijst naar een foltertuig, is bekend van megaklassiekers als 'The Number of the Beast' en 'Run to the Hills'. Ze verkochten in 37 jaar tijd meer dan 100 miljoen albums. Bassist Steve Harris richtte de band op in 1975. De andere bandleden naast Harris en Dickinson zijn drummer Nicko McBrain en gitaristen Adrian Smith, Dave Murray en Janick Gers.

Graspop Metal Meeting vindt plaats van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni 2013. (DB)

'Graspop 2013 is a metal meeting where fans of metal meet! This year our main act is Iron Maiden!' stond eerst enkel te lezen in de description van de vernieuwde website van Graspop, bij de Google-resultaten. Intussen is 'de lek' ook bevestigd door de organisatie. Iron Maiden komt opnieuw naar de driedaagse hoogmis voor hardrock- en metalfans in Dessel. De zevende keer al.De IJzeren Maagd trekt volgende zomer naar Graspop met de 'Maiden England World Tour', waarbij teruggeblikt wordt op de hoogdagen van het succesvolle album 'Seventh Son of a Seventh Son'. De Graspop-organisatie meldt dat zowel de productie als de setlist een getrouwe weergave van de '7th Tour of a 7th Tour' uit 1988 worden.Het is het derde jaar op rij dat frontman Bruce Dickinson en co naar een groot zomerfestival op Belgische bodem komen. Vorig jaar stonden ze op Rock Werchter, het jaar voordien op Pukkelpop. Hun laatste passage op Graspop dateert van 2008.Iron Maiden, waarvan de groepsnaam verwijst naar een foltertuig, is bekend van megaklassiekers als 'The Number of the Beast' en 'Run to the Hills'. Ze verkochten in 37 jaar tijd meer dan 100 miljoen albums. Bassist Steve Harris richtte de band op in 1975. De andere bandleden naast Harris en Dickinson zijn drummer Nicko McBrain en gitaristen Adrian Smith, Dave Murray en Janick Gers.Graspop Metal Meeting vindt plaats van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni 2013. (DB)