In beeld: de vele gezichten van David Bowie

In beeld: de vele gezichten van David Bowie
© /

David Bowie © /

Major Tom, een eenzame astronaut, is het eerste personage van David Bowie en de hoofdfiguur uit de song 'Space Oddity'.

David Bowie © /

Ziggy Stardust, het bekendste personage van David Bowie, is een androgyne, biseksuele rockster. In die periode maakt Bowie ook bekend dat hij biseksueel is. Later bleek hij toch heteroseksueel. Ziggy Stardust werd het symbool van een volledig muzikaal tijdperk.

David Bowie © /

Aladdin Sane is de follow-up en hardere versie van Ziggy Stardust uit 1973 en betekent eigenlijk 'A lad insane'.

David Bowie © /

Nog een mutatie van Ziggy: Halloween Jack, een figuur uit het album 'Diamond Dogs', maar volgens Bowie zelf geen echt podiumpersonage.

David Bowie © /

De donkerste van zijn personages: Thin White Duke uit Bowies cocaïnejaren in Los Angeles. De periode van 'Young Americans' en 'Station to Station'. Een periode waarvan Bowie zich naar eigen zeggen niet veel meer herinnert.

David Bowie © /

Bowie verhuist naar Berlijn om aan de drugs te ontsnappen. Zijn personage uit de film 'The Man Who Fell to Earth' wordt ook zijn nieuwe muziekimago.

David Bowie © /

In de video van 'Ashes to Ashes' in het begin van de jaren 80 krijgen we Bowie als een eenzame Poirot te zien, de reïncarnatie van Major Tom uit de jaren 70.

David Bowie © /

Jareth the Goblin King is opnieuw een filmpersonage, gespeeld door David Bowie, uit 1986. Jareth komt ook terug in de video's van 'Underground' en 'As the World Falls Down'.

David Bowie © /

In de late jaren 80, begin jaren 90, zit David Bowie op creatief gebied in een dip. Zijn groep Tin Machine betekent het einde van zijn maffe personages.