'To go where neither of us had gone before, and to go all the way', dat was het opzet van Iggy Pop en Josh Homme, die het in maart te verschijnen 'Post Pop Depression' volledig zelf financierden. Het gaat om een Iggy Pop-plaat, geproducet en mee ingespeeld door Homme. Verder zullen Queens of the Stone Age- en The Dead Weather-gitarist Dean Fertita en Arctic Monkeys-drummer Matt Helders erop te horen zijn.

Dit project hielp Josh Homme naar eigen zeggen bij de verwerking van het trauma dat hij in de nasleep van de Parijse aanslagen opliep - hoewel hij zelf niet in de Bataclan aanwezig was toen de terroristen toesloegen, maakt hij wel quasi part-time deel uit van Eagles of Death Metal. 'Het feit dat ik hieraan kon werken, heeft me gered', klinkt het.

Het duo wil - samen met Fertita, Helders en gelegenheidsmuzikanten Troy Van Leeuwen van QOTSA en Matt Sweeney van Chavez - ook gaan toeren, zij het gedurende een korte periode (ergens in maart) en uitsluitend in kleine theaters.

Iggy Pop, Olivier Donnet
Iggy Pop © Olivier Donnet

'Er zullen niet veel shows zijn, ze zullen niet plaatsvinden in grote zalen en je zal er geen tickets voor kunnen kopen', dixit Homme. 'Bijna niemand zal het dus kunnen zien. Het wordt als rook proberen te vangen met je handen. Daardoor wordt het juist beter. Het zal bijzonder zijn, en het zal in een oogwenk weer voorbij zijn.'

Beluister 'Gardenia', de eerste single uit 'Post Pop Depression', en bekijk ook een live-uitvoering van de song:

(MS)

'To go where neither of us had gone before, and to go all the way', dat was het opzet van Iggy Pop en Josh Homme, die het in maart te verschijnen 'Post Pop Depression' volledig zelf financierden. Het gaat om een Iggy Pop-plaat, geproducet en mee ingespeeld door Homme. Verder zullen Queens of the Stone Age- en The Dead Weather-gitarist Dean Fertita en Arctic Monkeys-drummer Matt Helders erop te horen zijn.Dit project hielp Josh Homme naar eigen zeggen bij de verwerking van het trauma dat hij in de nasleep van de Parijse aanslagen opliep - hoewel hij zelf niet in de Bataclan aanwezig was toen de terroristen toesloegen, maakt hij wel quasi part-time deel uit van Eagles of Death Metal. 'Het feit dat ik hieraan kon werken, heeft me gered', klinkt het. Het duo wil - samen met Fertita, Helders en gelegenheidsmuzikanten Troy Van Leeuwen van QOTSA en Matt Sweeney van Chavez - ook gaan toeren, zij het gedurende een korte periode (ergens in maart) en uitsluitend in kleine theaters. 'Er zullen niet veel shows zijn, ze zullen niet plaatsvinden in grote zalen en je zal er geen tickets voor kunnen kopen', dixit Homme. 'Bijna niemand zal het dus kunnen zien. Het wordt als rook proberen te vangen met je handen. Daardoor wordt het juist beter. Het zal bijzonder zijn, en het zal in een oogwenk weer voorbij zijn.' Beluister 'Gardenia', de eerste single uit 'Post Pop Depression', en bekijk ook een live-uitvoering van de song:(MS)