De legendarische hoes van Joy Division's eerste worp 'Unknown Pleasures' - ontworpen door designer Peter Saville in 1978 - is door een DIY-muziekfan in een sculptuur gegoten. De Duitser Michael Zoellner maakte daarvoor gebruik van een 3D-printer. Hij deed dat redelijk amateuristisch, op eigen houtje en met een 3D-printer voor thuisgebruik. Maar is denkbaar dat albumartwork straks - ook in tijden van iTunes en Spotify - weer echt tot leven gewekt kan worden dankzij deze technologie.

Eerder slaagde Amanda Ghassaei van de DIY-website Instructables er al in om mp3'tjes (van onder meer Nirvana, Daft Punk, Radiohead en ... Joy Division) op 3D-geprint vinyl te persen. Vervangt de 3D-printer straks ook de brandbare cd'tjes?

De legendarische hoes van Joy Division's eerste worp 'Unknown Pleasures' - ontworpen door designer Peter Saville in 1978 - is door een DIY-muziekfan in een sculptuur gegoten. De Duitser Michael Zoellner maakte daarvoor gebruik van een 3D-printer. Hij deed dat redelijk amateuristisch, op eigen houtje en met een 3D-printer voor thuisgebruik. Maar is denkbaar dat albumartwork straks - ook in tijden van iTunes en Spotify - weer echt tot leven gewekt kan worden dankzij deze technologie. Eerder slaagde Amanda Ghassaei van de DIY-website Instructables er al in om mp3'tjes (van onder meer Nirvana, Daft Punk, Radiohead en ... Joy Division) op 3D-geprint vinyl te persen. Vervangt de 3D-printer straks ook de brandbare cd'tjes?