Voor Hooverphonic is dit de hoogste notering die het ooit neerzette in de verkoopcharts in de eerste week van release. De groep behaalde met het album 'Hooverphonic presents Jackie Cane' in de derde week de nummer 1-positie waar het twee weken bleef staan.

Voor de opnames van 'Hooverphonic with Orchestra' dook de groep samen met een symfonisch orkest de studio in. Het album telt zeventien nummers waaronder enkele van de grootste hits uit de periode 1996-2011 en een gloednieuwe single 'Hapiness'.

Na een carrière van vijftien jaar vonden ze dat de tijd rijp was om hun songs ten uitvoering te brengen zoals ze oorspronkelijk bedoeld waren.

Op 6 maart gaf Hooverphonic de aftrap van hun tournee in de Koningin Elisabethzaal, waar ze nog vijf andere concerten geven. Op vrijdag 26 oktober spelen ze samen met het orkest - dat ondertussen al 62 muzikanten telt - in het Sportpaleis.

Tracklist van het album 'Hooverphonic with orchestra' :
1. Happiness
2. One Two Three
3. The Night Before
4. Heartbroken
5. The Last Thing
6. 2Wicky
7. Anger Never Dies
8. Unfinished Sympathy
9. Expedition Impossible
10. George's Café
11. Jackie Kane
12. Mad About You
13. Sometimes
14. Vinegar & Salt
15. Eden
16. Renaissance Affair
17. Danger Zone

(LK)

Voor Hooverphonic is dit de hoogste notering die het ooit neerzette in de verkoopcharts in de eerste week van release. De groep behaalde met het album 'Hooverphonic presents Jackie Cane' in de derde week de nummer 1-positie waar het twee weken bleef staan. Voor de opnames van 'Hooverphonic with Orchestra' dook de groep samen met een symfonisch orkest de studio in. Het album telt zeventien nummers waaronder enkele van de grootste hits uit de periode 1996-2011 en een gloednieuwe single 'Hapiness'. Na een carrière van vijftien jaar vonden ze dat de tijd rijp was om hun songs ten uitvoering te brengen zoals ze oorspronkelijk bedoeld waren. Op 6 maart gaf Hooverphonic de aftrap van hun tournee in de Koningin Elisabethzaal, waar ze nog vijf andere concerten geven. Op vrijdag 26 oktober spelen ze samen met het orkest - dat ondertussen al 62 muzikanten telt - in het Sportpaleis. Tracklist van het album 'Hooverphonic with orchestra' : 1. Happiness 2. One Two Three 3. The Night Before 4. Heartbroken 5. The Last Thing 6. 2Wicky 7. Anger Never Dies 8. Unfinished Sympathy 9. Expedition Impossible 10. George's Café 11. Jackie Kane 12. Mad About You 13. Sometimes 14. Vinegar & Salt 15. Eden 16. Renaissance Affair 17. Danger Zone (LK)