'Blue Moods', het thema dat Hello Jazz Festival voor de 31e editie koos, dient als eerbetoon aan muzikant Miles Davis, die in de jaren 80 present tekende op meerdere edities van het festival. De uitzonderlijke muzikant wordt geëerd met concerten van andere uitzonderlijke muzikanten, zoals Stacey Kent, Avishai Cohen, Dave Holland met zijn band AZIZA, Fred Hersch, Dave Douglas, Marc Ribot en The Bad Plus & Robin McKelle. Ook Belgische acts, zoals saxofonist Robin Verheyen, pianist en componist Ivan Paduart en band STUFF. zullen dit najaar in kader van het festival optreden.

De locaties van de concerten variëren, zodat ze 'passen bij de muziek en het temperament van de artiesten', aldus de organisatie. Steden die de kopstukken van de nationale en internationale jazzwereld mogen ontvangen zijn Brussel, Dinant, Antwerpen, Turnhout, Hasselt en Leuven.

Het Hello Jazz Festival start op 1 oktober en loopt tot half december. Meer informatie vindt u op hellojazz.be.

'Blue Moods', het thema dat Hello Jazz Festival voor de 31e editie koos, dient als eerbetoon aan muzikant Miles Davis, die in de jaren 80 present tekende op meerdere edities van het festival. De uitzonderlijke muzikant wordt geëerd met concerten van andere uitzonderlijke muzikanten, zoals Stacey Kent, Avishai Cohen, Dave Holland met zijn band AZIZA, Fred Hersch, Dave Douglas, Marc Ribot en The Bad Plus & Robin McKelle. Ook Belgische acts, zoals saxofonist Robin Verheyen, pianist en componist Ivan Paduart en band STUFF. zullen dit najaar in kader van het festival optreden.De locaties van de concerten variëren, zodat ze 'passen bij de muziek en het temperament van de artiesten', aldus de organisatie. Steden die de kopstukken van de nationale en internationale jazzwereld mogen ontvangen zijn Brussel, Dinant, Antwerpen, Turnhout, Hasselt en Leuven.Het Hello Jazz Festival start op 1 oktober en loopt tot half december. Meer informatie vindt u op hellojazz.be.