De originele bezetting van de legendarische Britse heavymetalband Black Sabbath neemt een nieuw album op en zal ook concerten geven, zo heeft de groep op zijn website geruchten van de laatste dagen en weken bevestigd.

Gitarist Tony Iommi, bassist Geezer Butler, drummer Bill Ward en enfant terrible Ozzy Osbourne (62) aan de microfoon kondigden aan opnieuw samen te zijn en een eerste album met volledig nieuw materiaal op te nemen sinds "Never say Die!" in 1978. Het album heeft nog geen titel en precieze verschijningsdatum, al stelt de band de herfst van 2012 in het vooruitzicht. Producer zal Rick Rubin zijn.

De originele line-up is ook al geboekt voor zeker één concert, maar er zullen er meerdere volgen. De voorbije jaren is Black Sabbath qua samenstelling zowat een duiventil geweest met als zangers onder meer Ian Gillan, Tony Martin en wijlen Ronnie James Dio.

Black Sabbath zag, zoals dat heet, het daglicht in Birmingham, brak door met "Paranoid" en heeft wereldwijd meer dan 70 miljoen platen verkocht. Sommigen zien in de band de grondlegger van de heavy metal. (Belga/INM) Bekijk en beluister de band in al zijn glorie:

De originele bezetting van de legendarische Britse heavymetalband Black Sabbath neemt een nieuw album op en zal ook concerten geven, zo heeft de groep op zijn website geruchten van de laatste dagen en weken bevestigd. Gitarist Tony Iommi, bassist Geezer Butler, drummer Bill Ward en enfant terrible Ozzy Osbourne (62) aan de microfoon kondigden aan opnieuw samen te zijn en een eerste album met volledig nieuw materiaal op te nemen sinds "Never say Die!" in 1978. Het album heeft nog geen titel en precieze verschijningsdatum, al stelt de band de herfst van 2012 in het vooruitzicht. Producer zal Rick Rubin zijn. De originele line-up is ook al geboekt voor zeker één concert, maar er zullen er meerdere volgen. De voorbije jaren is Black Sabbath qua samenstelling zowat een duiventil geweest met als zangers onder meer Ian Gillan, Tony Martin en wijlen Ronnie James Dio. Black Sabbath zag, zoals dat heet, het daglicht in Birmingham, brak door met "Paranoid" en heeft wereldwijd meer dan 70 miljoen platen verkocht. Sommigen zien in de band de grondlegger van de heavy metal. (Belga/INM) Bekijk en beluister de band in al zijn glorie: