Maandagavond gaat in de Hongaarse hoofdstad Boedapest Sziget van start, het grootste muziekfestival van Europa met meer dan 500 optredens op een week tijd. Naast popsterren als Robbie Williams, die het festival opent, Florence and the Machine, Asaf Avidan en Alt-J staan ook Selah Sue en Balthazar geprogrammeerd. Ook elektropopband Lohaus uit Geel is van de partij, net als het Antwerp Gipsy-Ska Orkestra.

Verder is het uitkijken naar onder meer Kings Of Leon, Avicii, Limp Bizkit, Interpol en Goran Bregovic. Sziget zag het daglicht in 1993. In 2014 waren er 415.000 festivalgangers uit 87 landen en bands uit 41 landen.

Naast muziek is er ook andere animatie voor de bezoekers, zoals een circus, sport, film, gastronomie, workshops van artiesten. (Belga)

Maandagavond gaat in de Hongaarse hoofdstad Boedapest Sziget van start, het grootste muziekfestival van Europa met meer dan 500 optredens op een week tijd. Naast popsterren als Robbie Williams, die het festival opent, Florence and the Machine, Asaf Avidan en Alt-J staan ook Selah Sue en Balthazar geprogrammeerd. Ook elektropopband Lohaus uit Geel is van de partij, net als het Antwerp Gipsy-Ska Orkestra. Verder is het uitkijken naar onder meer Kings Of Leon, Avicii, Limp Bizkit, Interpol en Goran Bregovic. Sziget zag het daglicht in 1993. In 2014 waren er 415.000 festivalgangers uit 87 landen en bands uit 41 landen. Naast muziek is er ook andere animatie voor de bezoekers, zoals een circus, sport, film, gastronomie, workshops van artiesten. (Belga)