'Als we een nieuwe Grinderman-plaat zullen maken, zal die opnieuw compleet anders klinken. Anders dan de Bad Seeds en anders dan de eerste van Grinderman,' beloofde Nick Cave in 2008. Hoe Grinderman 2 zal klinken, kunnen we nog niet zeggen, dat ze er zal komen, kunnen we wel officieel bevestigen.

Niet enkel het eindresultaat moest en zou verschillend klinken, ook de opnames van de tweede plaat moesten voor Nick Cave anders verlopen. Terwijl ze voor de eerste plaat alles zeer snel en spontaan lieten gebeuren, zou het er bij de opnames van de tweede plaat iets serieuzer aan toegaan. Maar serieus betekent daarom nog niet berekend of rustig.'Het is en blijft fantastisch dat bij Grinderman alles kan en mag, want mocht naderhand blijken dat iedereen walgt van Grinderman, kunnen we immers nog steeds terugvallen op de Bad Seeds.' Genoeg dadendrang en plaats voor experiment dus.

Het titelloze debuut van Grinderman dateert alweer van 2007, Grinderman 2 moet op 13 september in de winkels liggen. De band onder leiding van Nick Cave komt op 17 oktober de Brusselse AB op stelten zetten.

Jan Walraven

'Als we een nieuwe Grinderman-plaat zullen maken, zal die opnieuw compleet anders klinken. Anders dan de Bad Seeds en anders dan de eerste van Grinderman,' beloofde Nick Cave in 2008. Hoe Grinderman 2 zal klinken, kunnen we nog niet zeggen, dat ze er zal komen, kunnen we wel officieel bevestigen. Niet enkel het eindresultaat moest en zou verschillend klinken, ook de opnames van de tweede plaat moesten voor Nick Cave anders verlopen. Terwijl ze voor de eerste plaat alles zeer snel en spontaan lieten gebeuren, zou het er bij de opnames van de tweede plaat iets serieuzer aan toegaan. Maar serieus betekent daarom nog niet berekend of rustig.'Het is en blijft fantastisch dat bij Grinderman alles kan en mag, want mocht naderhand blijken dat iedereen walgt van Grinderman, kunnen we immers nog steeds terugvallen op de Bad Seeds.' Genoeg dadendrang en plaats voor experiment dus. Het titelloze debuut van Grinderman dateert alweer van 2007, Grinderman 2 moet op 13 september in de winkels liggen. De band onder leiding van Nick Cave komt op 17 oktober de Brusselse AB op stelten zetten.Jan Walraven