Na het plotse overlijden van mede-muzikant en boezemvriend Luc De Vos koos Gorki-bassist Erik Van Biesen ervoor een eigen band op te richten. Vorig jaar werd de eerste single gelanceerd: Too Short A Lifetime, een eerbetoon aan zijn overleden vriend. Nu volgt een nieuwe productie genaamd Hanging In. Het is de eerste single van zijn debuutalbum The Birds Return.

Hanging In heeft onmiskenbaar iets weg van Dire Straits, zeker op vocaal vlak, bijgestaan door een vleugje psychedelische rock en subtiele blaasinstrumenten. De bijhorende clip, zelfgemaakt door Van Biesen en tevens opgenomen in een enkel shot, draagt alleen maar bij tot het zweverige karakter van de productie.

Het debuutalbum, dat op 25 maart verwacht wordt, werd opgenomen in Gent en nadien gemixt en gemastered in Los Angeles. Daarvoor ging Van Biesen in zee met de Amerikaanse producer Alex Krispin, die bekend staat om zijn samenwerking met de Canadese artiest Daniel Lanois.

Bekijk hieronder de nieuwe single Hanging In van Biezen.

(JG)

Na het plotse overlijden van mede-muzikant en boezemvriend Luc De Vos koos Gorki-bassist Erik Van Biesen ervoor een eigen band op te richten. Vorig jaar werd de eerste single gelanceerd: Too Short A Lifetime, een eerbetoon aan zijn overleden vriend. Nu volgt een nieuwe productie genaamd Hanging In. Het is de eerste single van zijn debuutalbum The Birds Return.Hanging In heeft onmiskenbaar iets weg van Dire Straits, zeker op vocaal vlak, bijgestaan door een vleugje psychedelische rock en subtiele blaasinstrumenten. De bijhorende clip, zelfgemaakt door Van Biesen en tevens opgenomen in een enkel shot, draagt alleen maar bij tot het zweverige karakter van de productie. Het debuutalbum, dat op 25 maart verwacht wordt, werd opgenomen in Gent en nadien gemixt en gemastered in Los Angeles. Daarvoor ging Van Biesen in zee met de Amerikaanse producer Alex Krispin, die bekend staat om zijn samenwerking met de Canadese artiest Daniel Lanois.Bekijk hieronder de nieuwe single Hanging In van Biezen.(JG)