1. I Got You on Tape (DK)

Sinds Trentemøller vier jaar geleden Somersault aanprees, is I Got You on Tape zowat onze favoriete Deense band. De grote doorbraak hebben ze drie platen lang succesvol weten te vermijden, met hun nieuwste Church of the Real lijkt daar verandering in te komen. Trage, dromerige indierock voor liefhebbers van Tindersticks.

2. Sir Yes Sir (BE)

Op hun debuutplaat is het nog een dikke maand wachten, maar de vooruitgeschoven single Longing = Good Taste heeft de verwachtingen alleen maar doen groeien. Voor fans van Millionaire, Radiohead en Wilco.

3. Ian Clement (BE)

Het soloproject van de zanger van het Gentse trio Wallace Vanborn. Intimistisch akoestisch met songteksten die aan de ribben blijven plakken: meer moet dat niet zijn.

4. BRNS (BE)

Uit te spreken als 'Brains' - we geven het maar mee -, een naam waarachter een Brussels viertal multi-instrumentalisten schuilgaat. Oogstte met hun minidebuut Grounds flink wat lof - en terecht. Voor fans van Wu Lyf, Battles en Foals.

5. Farfara (TU)

Onversneden shoegaze uit - godbetert - Turkije. Een van de vijf Istanbulse bands op Glimps, die bewijzen dat er ook daarginds een veelbelovende rockscene aan het opkomen is.

1. I Got You on Tape (DK) Sinds Trentemøller vier jaar geleden Somersault aanprees, is I Got You on Tape zowat onze favoriete Deense band. De grote doorbraak hebben ze drie platen lang succesvol weten te vermijden, met hun nieuwste Church of the Real lijkt daar verandering in te komen. Trage, dromerige indierock voor liefhebbers van Tindersticks. 2. Sir Yes Sir (BE) Op hun debuutplaat is het nog een dikke maand wachten, maar de vooruitgeschoven single Longing = Good Taste heeft de verwachtingen alleen maar doen groeien. Voor fans van Millionaire, Radiohead en Wilco. 3. Ian Clement (BE) Het soloproject van de zanger van het Gentse trio Wallace Vanborn. Intimistisch akoestisch met songteksten die aan de ribben blijven plakken: meer moet dat niet zijn. 4. BRNS (BE) Uit te spreken als 'Brains' - we geven het maar mee -, een naam waarachter een Brussels viertal multi-instrumentalisten schuilgaat. Oogstte met hun minidebuut Grounds flink wat lof - en terecht. Voor fans van Wu Lyf, Battles en Foals. 5. Farfara (TU) Onversneden shoegaze uit - godbetert - Turkije. Een van de vijf Istanbulse bands op Glimps, die bewijzen dat er ook daarginds een veelbelovende rockscene aan het opkomen is.