Op 19 september komt '20,000 Days on Earth' uit. De prent is een fictieve muziekdocumentaire van Iain Forsyth en Jane Pollard die handelt over de twintigduizendste dag in het leven van Nick Cave. De frontman en cultuur icoon kijkt terug in het bijzondere archief van zijn leven, heeft een sessie bij een psychotherapeut en ontmoet oude bekenden. Onder meer Ray Winstone, Kylie Minogue en bandleden Blixa Bargeld en Warren Ellis passeren de revue.

Naar aanleiding van de filmrelease deelt de Aussie en zijn Bad Seeds een nooit eerder uitgebrachte song: 'Give Us a Kiss'. Het nummer, opgenomen tijdens de Push The Sky Away-sessies en ook te horen in de docu, werd wel al meermaals live gespeeld. Op 10 november krijgt het een gelimiteerde vinyl 10'' release.

'20,000 Days on Earth' wordt voorgesteld op het Film Fest Gent. De film viel al in de prijzen tijdens het Sundance Festival.

Op 19 september komt '20,000 Days on Earth' uit. De prent is een fictieve muziekdocumentaire van Iain Forsyth en Jane Pollard die handelt over de twintigduizendste dag in het leven van Nick Cave. De frontman en cultuur icoon kijkt terug in het bijzondere archief van zijn leven, heeft een sessie bij een psychotherapeut en ontmoet oude bekenden. Onder meer Ray Winstone, Kylie Minogue en bandleden Blixa Bargeld en Warren Ellis passeren de revue.Naar aanleiding van de filmrelease deelt de Aussie en zijn Bad Seeds een nooit eerder uitgebrachte song: 'Give Us a Kiss'. Het nummer, opgenomen tijdens de Push The Sky Away-sessies en ook te horen in de docu, werd wel al meermaals live gespeeld. Op 10 november krijgt het een gelimiteerde vinyl 10'' release. '20,000 Days on Earth' wordt voorgesteld op het Film Fest Gent. De film viel al in de prijzen tijdens het Sundance Festival.