Greg Lake, een van de belangrijkste muzikanten in de progessieve rock, is dinsdag op 69-jarige leeftijd overleden 'na een lange, koppige stijd tegen kanker', zegt Lakes manager.

Lake vormde samen met Keith Emerson, die in maart van dit jaar, overleed, en drummer Carl Palmer het powertrio Emerson, Lake en Palmer. De groep werd vermaard door haar spectaculaire optredens in peperdure decors. Lake produceerde alle albums en schreef het grootste deel van de muziek. Daarvoor speelde hij basgitaar en zong hij even bij de progrockband King Crimson. Lake bracht ook solowerk uit.

I

Greg Lake, een van de belangrijkste muzikanten in de progessieve rock, is dinsdag op 69-jarige leeftijd overleden 'na een lange, koppige stijd tegen kanker', zegt Lakes manager.Lake vormde samen met Keith Emerson, die in maart van dit jaar, overleed, en drummer Carl Palmer het powertrio Emerson, Lake en Palmer. De groep werd vermaard door haar spectaculaire optredens in peperdure decors. Lake produceerde alle albums en schreef het grootste deel van de muziek. Daarvoor speelde hij basgitaar en zong hij even bij de progrockband King Crimson. Lake bracht ook solowerk uit. I