In het Hard Rock Café in New York wordt komend weekend een gitaar van The Beatles geveild. Het instrument, waarop John Lennon en George Harrison nog gespeeld hebben, zou verkocht kunnen worden voor 300.000 dollar (230.000 euro). Dat meldt veilinghuis Julien's Auctions.

Het gaat om een elektrische gitaar. Het instrument is het centrale stuk van een veiling van muziekobjecten, georganiseerd door het in Beverly Hills gevestigde Julien's Auctions.

Het veilinghuis verwacht dat de gitaar, door John Lennon in 1967 aan een ingenieur van Apple Records gegeven, tussen de 200.000 en 300.000 dollar kan opbrengen. Verder worden nog allerlei souvenirs geveild die toebehoorden aan Elvis Presley, David Bowie, Michael Jackson en Grateful Dead. (Belga/RDM)

In het Hard Rock Café in New York wordt komend weekend een gitaar van The Beatles geveild. Het instrument, waarop John Lennon en George Harrison nog gespeeld hebben, zou verkocht kunnen worden voor 300.000 dollar (230.000 euro). Dat meldt veilinghuis Julien's Auctions.Het gaat om een elektrische gitaar. Het instrument is het centrale stuk van een veiling van muziekobjecten, georganiseerd door het in Beverly Hills gevestigde Julien's Auctions. Het veilinghuis verwacht dat de gitaar, door John Lennon in 1967 aan een ingenieur van Apple Records gegeven, tussen de 200.000 en 300.000 dollar kan opbrengen. Verder worden nog allerlei souvenirs geveild die toebehoorden aan Elvis Presley, David Bowie, Michael Jackson en Grateful Dead. (Belga/RDM)