Gil Scott-Heron werd op 1 april 1949 in Chicago geboren. Hij werd bekend begin de jaren zeventig met zijn hit 'The revolution will not be televised' van zijn debuutalbum 'Small talk at 125th and Lenox'. Scott-Heron staat bekend om zijn politiek beladen teksten en wordt aanzien als een van de peetvaders van de hedendaagse rapmuziek. Hij maakte in zijn carriëre een vijftiental studioalbums.

Sinds 2001 werd Scott-Heron gelinkt aan verschillende drugsaffaires en ging het muzikaal bergaf. In 2010 maakte hij een geslaagde comeback met het album 'I'm new here', in samenwerking met Jamie XX.

Volgens verschillende Amerikaanse media overleed Gil Scott-Heron op 27 mei in een ziekenhuis in New York. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Wel was geweten dat Scott-Heron seropositief was. Hij werd tweeënzestig.

LD

Gil Scott-Heron werd op 1 april 1949 in Chicago geboren. Hij werd bekend begin de jaren zeventig met zijn hit 'The revolution will not be televised' van zijn debuutalbum 'Small talk at 125th and Lenox'. Scott-Heron staat bekend om zijn politiek beladen teksten en wordt aanzien als een van de peetvaders van de hedendaagse rapmuziek. Hij maakte in zijn carriëre een vijftiental studioalbums. Sinds 2001 werd Scott-Heron gelinkt aan verschillende drugsaffaires en ging het muzikaal bergaf. In 2010 maakte hij een geslaagde comeback met het album 'I'm new here', in samenwerking met Jamie XX.Volgens verschillende Amerikaanse media overleed Gil Scott-Heron op 27 mei in een ziekenhuis in New York. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Wel was geweten dat Scott-Heron seropositief was. Hij werd tweeënzestig.LD