De intussen bekende maskers in papier-maché waarmee Arcade Fire de muziekpodia afschuimt is gestolen tijdens een concert in Bridgeport, Connecticut. Laat het nu net dat accessoire zijn waarmee de Canadese band zich tijdens de Reflektor-tour in zijn sas voelt. 'Het gaat om een uniek exemplaar dat erg belangrijk is voor onze liveshow', aldus de band in een officiële mededeling verspreid via muziekblog Brooklyn Vegan.

Volgens Win Butler en zijn gezelschap werd de diefstal op beeld vastgelegd, maar de boef krijgt nog een kans. 'We zouden liever hebben dat de persoon in kwestie rechtstreeks contact met ons opneemt', klink het. 'Misschien is het één groot misverstand en wilde je het concert verlaten met je eigen versie van Richard Parry's hoofd?'

Op 10 juni staat de band in het Antwerpse Sportpaleis, een dag na hun passage op het Pinkpop-festival in het Nederlands-Limburgse Landgraaf. (DB)

De intussen bekende maskers in papier-maché waarmee Arcade Fire de muziekpodia afschuimt is gestolen tijdens een concert in Bridgeport, Connecticut. Laat het nu net dat accessoire zijn waarmee de Canadese band zich tijdens de Reflektor-tour in zijn sas voelt. 'Het gaat om een uniek exemplaar dat erg belangrijk is voor onze liveshow', aldus de band in een officiële mededeling verspreid via muziekblog Brooklyn Vegan. Volgens Win Butler en zijn gezelschap werd de diefstal op beeld vastgelegd, maar de boef krijgt nog een kans. 'We zouden liever hebben dat de persoon in kwestie rechtstreeks contact met ons opneemt', klink het. 'Misschien is het één groot misverstand en wilde je het concert verlaten met je eigen versie van Richard Parry's hoofd?' Op 10 juni staat de band in het Antwerpse Sportpaleis, een dag na hun passage op het Pinkpop-festival in het Nederlands-Limburgse Landgraaf. (DB)