De Gentste schepen voor Feestelijkheden en dus de burgemeester van de Gentse Feesten, Christophe Peeters, ziet op korte tijd twee boegbeelden van het Gentse volksfeest overlijden. "Walter De Buck is de stichter van de moderne Gentse Feesten. Het is al het tweede boegbeeld op drie weken tijd dat wegvalt. Het worden rare Gentse Feesten", aldus Peeters na het overlijden van Walter De Buck zondag.

Die andere Gentse volkszanger, Luc De Vos, overleed op 29 november. Hoewel een overlijden altijd onverwacht komt, is het nieuws over De Bucks overlijden geen complete verrassing. "Het zat er al een tijdje aan te komen. Daarom was er dit jaar een honneur voor De Buck op zijn podium op het Sint-Jacobsplein, want we wisten dat de kans groot was dit de laatste keer zou zijn", aldus Peeters. "Het worden de eerste Gentse Feesten zonder Walter in 45 jaar."

De Gentste schepen voor Feestelijkheden en dus de burgemeester van de Gentse Feesten, Christophe Peeters, ziet op korte tijd twee boegbeelden van het Gentse volksfeest overlijden. "Walter De Buck is de stichter van de moderne Gentse Feesten. Het is al het tweede boegbeeld op drie weken tijd dat wegvalt. Het worden rare Gentse Feesten", aldus Peeters na het overlijden van Walter De Buck zondag.Die andere Gentse volkszanger, Luc De Vos, overleed op 29 november. Hoewel een overlijden altijd onverwacht komt, is het nieuws over De Bucks overlijden geen complete verrassing. "Het zat er al een tijdje aan te komen. Daarom was er dit jaar een honneur voor De Buck op zijn podium op het Sint-Jacobsplein, want we wisten dat de kans groot was dit de laatste keer zou zijn", aldus Peeters. "Het worden de eerste Gentse Feesten zonder Walter in 45 jaar."