De muziekredactie van de Britse openbare omroep heeft de longlist met 15 namen bekendgemaakt met artiesten die in aanmerking komen voor de prestigieuze BBC Sound Of 2014.

De lijst bundelt de 'meest opwindende artiesten van de toekomst' volgens de muziekjournalisten van de BBC. Aan de wedstrijd mogen geen bekende namen deelnemen. De kans is groot dat daar komende maanden verandering in komt, want volgens de muziekspecialisten zijn ze tot grootse dingen in staat. Ook dj's en bazen uit de muziekindustrie brachten hun stem uit.

Vorig jaar wonnen de Californische zussen van Haim, in 2012 Michael Kiwanuka en in 2011 Jessie J. Begin januari wordt de lijst herleid tot een shortlist met 5 namen. Op 10 januari kennen we de naam van de BBC Sound of 2014.

De longlist voor BBC Sound of 2014:

FKA twigs


BANKSChance The RapperElla Eyre

George Ezra

Jungle

KelelaLuke Sital-SinghMNEKChlöe HowlNick MulveyRoyal BloodSam Smith


Sampha

Say Lou Lou

De muziekredactie van de Britse openbare omroep heeft de longlist met 15 namen bekendgemaakt met artiesten die in aanmerking komen voor de prestigieuze BBC Sound Of 2014.De lijst bundelt de 'meest opwindende artiesten van de toekomst' volgens de muziekjournalisten van de BBC. Aan de wedstrijd mogen geen bekende namen deelnemen. De kans is groot dat daar komende maanden verandering in komt, want volgens de muziekspecialisten zijn ze tot grootse dingen in staat. Ook dj's en bazen uit de muziekindustrie brachten hun stem uit.Vorig jaar wonnen de Californische zussen van Haim, in 2012 Michael Kiwanuka en in 2011 Jessie J. Begin januari wordt de lijst herleid tot een shortlist met 5 namen. Op 10 januari kennen we de naam van de BBC Sound of 2014.De longlist voor BBC Sound of 2014:FKA twigs BANKS Chance The Rapper Ella Eyre George Ezra Jungle Kelela Luke Sital-Singh MNEK Chlöe Howl Nick Mulvey Royal Blood Sam Smith Sampha Say Lou Lou