Tijdens Rock Werchter zullen geen vuvuzela's toegelaten zijn. Het getoeter op de Zuid-Afrikaanse toeters waarmee de wereld kennismaakte tijdens het WK voetbal, zouden de concerten storen. "Bovendien zijn ze niet veilig wegens hun grootte en geluidsvolume. Dergelijke instrumenten zullen onverbiddelijk in beslag genomen worden aan de ingang", aldus festivalwoordvoerster Nele Bigare.

Wat het WK voetbal betreft, benadrukken de organisatoren dat er op het festivalterrein geen schermen zullen geplaatst worden om de kwartfinales te volgen. De boodschap is in de eerste plaats gericht aan onze noorderburen die traditioneel 'en masse' naar Rock Werchter afzakken. Vrijdagnamiddag om 16.00 uur speelt het Nederlandse elftal de eerste kwartfinale tegen Brazilië.

Rock Werchter gaat donderdag 1 juli om 16.15 uur van start. Tot zondag 4 juli concerteren in totaal 54 groepen. U kunt het festival op de voet volgen via de Knack Focus Festivalblog, vanaf morgen/donderdag op deze site.

D.B.

Allez hup, voor de allerlaatste keer, een initiatie 'vuvuzela-blazen':

Tijdens Rock Werchter zullen geen vuvuzela's toegelaten zijn. Het getoeter op de Zuid-Afrikaanse toeters waarmee de wereld kennismaakte tijdens het WK voetbal, zouden de concerten storen. "Bovendien zijn ze niet veilig wegens hun grootte en geluidsvolume. Dergelijke instrumenten zullen onverbiddelijk in beslag genomen worden aan de ingang", aldus festivalwoordvoerster Nele Bigare. Wat het WK voetbal betreft, benadrukken de organisatoren dat er op het festivalterrein geen schermen zullen geplaatst worden om de kwartfinales te volgen. De boodschap is in de eerste plaats gericht aan onze noorderburen die traditioneel 'en masse' naar Rock Werchter afzakken. Vrijdagnamiddag om 16.00 uur speelt het Nederlandse elftal de eerste kwartfinale tegen Brazilië. Rock Werchter gaat donderdag 1 juli om 16.15 uur van start. Tot zondag 4 juli concerteren in totaal 54 groepen. U kunt het festival op de voet volgen via de Knack Focus Festivalblog, vanaf morgen/donderdag op deze site.D.B.Allez hup, voor de allerlaatste keer, een initiatie 'vuvuzela-blazen':