Met hits als 'Stupid Girl', 'Only Happy When It Rains', 'Vow' en 'Queer' sloeg de titelloze debuutplaat van Garbage destijds in als een bommetje, zoals dat heet. Twintig jaar later is het tijd om dat schijfje met potige rock, bubbelende elektronica en catchy popmelodieën te herdenken met een livetour op het Europese continent, waaronder Brussel.

'We hebben een diep respect voor het allereerste album dat we uitbrachten. Met erg veel plezier herontdekken we nu onze oude songs en brengen we ze opnieuw tot leven, maar daarnaast werken we ook aan nieuwe nummers. Het is geweldig om te zien dat de essentie van de band vandaag nog altijd even sterk is als vroeger, terwijl we zelf geëvolueerd zijn', aldus de grillige zangeres in een officiële communiqué.

Op donderdag 5 november staat het viertal Shirley Manson, Duke Erikson, Steve Marker en Butch Vig in Vorst Nationaal. Ticketverkoop start op 27 maart. (DB)

Met hits als 'Stupid Girl', 'Only Happy When It Rains', 'Vow' en 'Queer' sloeg de titelloze debuutplaat van Garbage destijds in als een bommetje, zoals dat heet. Twintig jaar later is het tijd om dat schijfje met potige rock, bubbelende elektronica en catchy popmelodieën te herdenken met een livetour op het Europese continent, waaronder Brussel. 'We hebben een diep respect voor het allereerste album dat we uitbrachten. Met erg veel plezier herontdekken we nu onze oude songs en brengen we ze opnieuw tot leven, maar daarnaast werken we ook aan nieuwe nummers. Het is geweldig om te zien dat de essentie van de band vandaag nog altijd even sterk is als vroeger, terwijl we zelf geëvolueerd zijn', aldus de grillige zangeres in een officiële communiqué.Op donderdag 5 november staat het viertal Shirley Manson, Duke Erikson, Steve Marker en Butch Vig in Vorst Nationaal. Ticketverkoop start op 27 maart. (DB)